După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 25 octombrie 2017

Florin Iosub 🔴 De ce sunt atât de aprige atacurile împotriva familiei?

Analizând nu numai presa seculară și comentariile cu privire la inițiativa Coaliției pentru Familie, dar și reacțiile din mediul virtual, pe rețelele de socializare, nu este greu de observat că atacurile împotriva familiei și a celor care susțin familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu sunt tot incisive, tot mai furibunde, iar limbajul devine tot mai josnic și primitiv. Pe de o parte este ironic faptul că acest mod de raportare vine tocmai din partea celor care sunt ”toleranți”, ”descuiați la minte”, promotori ai valorilor moderne”, dar care, în același timp, așa își dau pe față adevărata lor natură: una schimonosită de neputința de a înțelege viața și scopul acesteia, de nemulțumirea constantă a ceea ce sunt, de incapacitatea de a comunica civilizat și argumentat, de robia unor pofte care le sugrumă conștiința și care nu îi împovărează mai puțin nici dacă sunt legiferate.

În contextul acesta ne punem sincer întrebarea: de ce au luat în vizor atât de aprig și de vehement tocmai familia? Nu de alta, dar dacă tot afirmă împotrivitorii familiei tradiționale că familia este o simplă convenție socială, cu ce îi deranjează atunci când se afirmă că familia este mai mult de atât? Nici nu știm dacă, prin afirmația lor cu privire la convenție socială este dovedită neștiința, ignoranța sau manipularea crasă pentru a reduce rezistența socială și morală cu privire la ”modernizarea” familiei, dar lucrurile trebuie clarificate.

Revin cu întrebarea: cu ce îi deranjează atât de mult pe împotrivitorii familiei tradiționale faptul că familia este mai mult decât o simplă convenție socială? Care sunt acele aspecte care fac diferența între familia tradițională și alte interpretări ale familiei?

1. Noi credem în natura divină a familiei – asta înseamnă că afirmăm clar și răspicat nu doar că familia a fost instituită de Dumnezeu, dar că trebuie să rămână sub autoritatea divină a Celui care a instituit-o. Ipocrizia celor ce lovesc în familia tradițională se vede tocmai în faptul că, dincolo de legalizarea căsătoriilor nefirești, își doresc cununie religioasă… Păi cum să mai ceri acordul și binecuvântarea unui Dumnezeu pe care îl negi sau îl scoți afară din ecuația familiei prin acțiunile tale?

2. Noi credem în natura eclesială a familiei – familia este o biserică în miniatură. Ca biserică, fundamentul esențial al familiei și standardul absolut de raportare este Scriptura, Cuvântul lui Dumnezeu, locul unde sunt revelate și relevate principiile cu privire al formarea și susținerea familiei. Atunci când Scriptura este înlăturată, locul acesteia este luat de opinii seculare, valori și principii care nici nu hrănesc, nici nu întrețin familia, iar aceasta ajunge la colaps.


3. Noi credem în natura socială a familiei – asta se treduce prin faptul că familia este nu numai parte integrantă a societății, dar este și partea cea mai esențială pentru o dezvoltară sănătoasă a societății. Familia este primul mediu de educație al copiilor, este locul în care sunt așezate valorile și principiile de bază, iar acestea sunt duse mai apoi în societate, în spațiul public. Rolul social al familiei nu poate fi negat în istorie, iar de implicarea sănătoasă sau mai puțin sănătoasă a familiei în societate a depins ridicarea sau, respectiv, decăderea unor sisteme sociale în cursul istoriei.

4. Noi credem în natura escatologică a familiei – acest lucru înseamnă că familia nu are valoare doar pentru aici și acum, ci și pentru viitor, pentru împărăția lui Dumnezeu. Pe de o parte, familia este primul câmp de misiune al părinților în modelarea și pregătirea copiilor lor pentru Împărăția lui Dumnezeu. Pe de altă parte, familia este o reprezentare a relației dintre Hristos și Biserică și un îndrumător înspre cea mai importantă nuntă a istoriei, Nunta Mielului. Vorba fratelui nostru Pavel: ”dacă numai pentru viața aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai deznădăjduiți dintre toți oamenii”.

În concluzie, familia NU este doar o simplă convenție socială, nu este un simplu act petrecut în fața ofițerului de stare civilă, nu este o simplă formalitate… Cei care vor să se amăgească singuri cu aceste lucruri nu au decât să o facă pentru ei înșiși, dar să nu ne amestece și pe noi în asta și nici să nu ne oblige într-un mod intolerant să fim toleranți. Atacurile lor, jignirile de orice fel, intoleranța lor, acțiunile agresorilor, nu fac altceva decât să ne ajute să strângem rândurile mai mult și să ne scoată din relaxarea și nepăsarea cu privire la afirmarea fermă, dar în dragoste, a valorilor și principiilor noastre cu privire la familie. Noua ordine socială ne poate lua drepturile, ne poate restrânge libertățile, ne poate reduce la tăcere, ne poate împroșca cu noroi…dar nu va putea niciodată să ne reducă la tăcere conștiința. Iar conștiința noastră, după cum spunea și Luther, ”este captivă Cuvântului lui Dumnezeu”, valorilor și principiilor pe care Dumnezeu le-a sădit adânc în noi și le păstrează proaspete prin puterea Duhului Sfânt.

Pastor Florin Iosub

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.