După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 26 octombrie 2017

Mihai Balescu 🔴 Ce părere aveți despre legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex?

Casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt permise in 10 tari: Africa de Sud, Argentina, Belgia, Canada, Islanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia, precum si in unele state din SUA. Mai sunt apoi unele tari, cum ar fi Israel, care, desi nu nu aproba acest gen de casatorii, le recunosc pe cele oficiate in tarile enumerate mai sus.


In mod traditional, casatoria este definita ca uniunea legala/religioasa dintre un barbat si o femeie, avand drept rezultat infiintarea unei familii. Dupa cum se observa, definitia exclude din start posibilitatea ca cele doua persoane implicate sa fie de acelasi sex si din acest motiv, pana in 2001, astfel de casatorii nu au  fost permise nicaieri in lume.

Prima tara unde ele au primit unda verde a fost Olanda (in 2001), urmata de Belgia (in 2003) si de Canada (in 2005), ca rezultat firesc al unei tendinte din ce in ce mai accentuate de acceptare in aceste tari a relatiilor homosexuale. Acceptare care, iata, s-a concretizat in pasul final, anume in legalizarea casatoriei cuplurilor de homosexuali. Ar trebui oare extinsa aceasta legalizare peste tot in lume?

Da, spun persoanele gay. Si ele aduc in sprijinul opiniei lor urmatoarele argumente:

1. Homosexualitatea exista de cand Pamantul. Avem drept dovezi picturi din Grecia elenistica, relatari din Roma antica (celebrul Iulius Cezar era homosexual), mentiuni din Japonia de acum 2000 de ani cand homosexualitatea nu numai ca nu era privita ca un pacat, ba mai mult, era perceputa drept forma cea mai pura a dragostei.

De altfel, civilizatiile antice nu aveau un cuvant special care sa ii defineasca strict pe homosexuali (termenul folosit astazi isi are originea in secolul al XIX-lea, mai precis in anul 1869, si ii apartine medicului maghiar Karoly Maria Benkert). Asadar, daca aceste practici fac parte din istoria omenirii, de ce sa fie considerate acum drept un comportament deviant?

2. Casatoria intre doua persoane de acelasi sex nu are cum sa afecteze societatea in ansamblu sau pe cineva, in particular. Este o simpla relatie intre doi oameni. Cum poate ea sa afecteze pe cineva din afara ei? Societatea n-ar trebui sa dicteze ce pot face sau nu doi oameni atata timp cat nimeni altcineva nu are de suportat consecinte de pe urma respectivei relatii. Desigur, daca Biserica sau orice alta organizatie doreste sa protesteze, are dreptul sa protesteze, dar nu are dreptul sa interzica uniunea liber consimtita intre doi oameni.

3. Casatoria nu este o uniune legala si atat. Casatoria este foarte importanta prin urmarile pe care le are in mai multe domenii: proprietatea comuna asupra bunurilor obtinute in timpul casatoriei, chestiuni legate de asigurari de viata, mosteniri, taxe si impozite, adoptii. De ce un cuplu format din persoane de acelasi sex sa nu poata beneficia de avantajele institutiei casatoriei?

Sa vedem acum si argumentele celor care se opun casatoriilor homosexuale:

Continuarea pe www.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.