După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 octombrie 2017

Mina Ianovici 🔴 Iartă oamenii care îţi calcă sufletul, drepturile, rănile. E normal să fii rănit de cei din jur. E o lege a pământului...

CĂUTAŢI PACEA

Isaia 30:15. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu, Sfantul lui Israel: "In liniste si odihna va fi mantuirea voastra, in seninatate si incredere va fi taria voastra." Dar n-ati voit! 16. Ci ati zis: "Nu! Ci vom fugi pe cai!" - De aceea veti si fugi! - "Vom calari pe cai iuti!" - De aceea cei ce va vor urmari vor fi si mai iuti!
Şi istoria se repetă, nu numai la nivel macrosocial, ci şi individual, la nivelul fiecăruia. Dumnezeu ne tot spune, noi ne uităm în jur şi ni se pare că e un pic altfel...adică invers. Alegem războiul în care credem că ne apărăm drepturile.
Dacă în viaţă nu ai pace în suflet, existenţa se transformă într-un zbucium. Când nu ai pace, nimic nu te mai poate bucura. Orice binecuvântare, orice lucru frumos aşezat peste zbucium îşi pierde frumuseţea.
Răul se vede clar, mult mai mare, exagerat, iar binele este o biată normalitate pe care e firesc să o ai. Viaţa fără pace sufletească e urâtă.
Trăim într-o lume modernă, în care a apărut profesia de psiholog. Omul nu mai face faţă vieţii, celorlalţi, lui însuşi. Viaţa e un zbucium. Suntem fragili, prea sensibili, incapabili de a ne bucura cu adevărat.( Bucuriile care trec repede, care sunt instabile, îmi par mai mult periculose decât implinitoare.)

CE SĂ FACI, CA SĂ AI PACE

1. Să te rogi suficient şi să fie o prioritate în cererile tale. Când te rogi, să ai grijă să se roage şi sufletul împreună cu mintea. La Dumnezeu nu merg lozincile.

2. Să nu o cauţi în exterior, prin rezolvarea unor probleme dinafară. Să o cauţi în inima ta, să o aştepţi, să o obţii prin mila lui Dumnezeu şi strădania ta permanentă. Nu poţi scoate din inima ta ceva ce nu există. Şi dacă lucrul acesta îţi iese, ce faci după ce cade cortina? Pacea e o virtute. O calitate uriaşă a unui om. Iar lipsa păcii, e în mod evident, inversul. Un om fără pace îşi distruge şi lui bucuria vieţii, dar îi condamnă într-un mod nedrept şi pe cei din jurul lui.

3. Să respecţi principiile lui Dumnezeu în toate situaţiile. Ce nu îţi dă voie Domnul să faci, nu faci, că nu eşti tu mai deştept decât El. Întotdeauna Dumnezeu are dreptate. Chiar şi atunci când nouă ni se pare altfel.

4. Te retragi din orice lucru incorect, tensionant, care poate devia urât.

5. Când eşti tratat urât, când ţi se vorbeşte urât şi eşti forţat să asculţi, fă următorul lucru: consideră că trăim într-o lume dezechilibrată în care din când în când toţi trebuie să facem treabă de psiholog, psihiatru. Acela este unul dintre acele momente. 
Omul din faţa ta e un fel de pacient pe care cauţi să îl linişteşti şi în acelaşi timp să te şi protejezi. Nimic din ce spune nu trebuie să te afecteze. Dacă psihiatrii ar fi deranjaţi de ceea ce le spun pacienţii, ar pleca şi s-ar angaja la REBU. Nu fi nici tu deranjat. E o chestiune de exerciţiu. Tu eşti cum eşti, nu cum îţi spune un înfuriat că eşti. La supărare omul nu spune adevărul, spune ce crede el într-o stare de surescitare, într-o stare alterată de coştiinţă.
Dacă cel care a ridicat tonul la tine e din familie, e un om care te iubeşte, ajută-l, consolează-l, alină rănile sufletului său. Când suntem răi, avem cea mai mare nevoie de ajutor. Atunci e încercată iubirea celuilalt. Dacă nu e un apropiat, fugi mâncând pământul. Domnul să aibă milă de el.

6. Nu te gândi că toate lucrurile trebuie să îţi placă ţie. Lucrurile sunt cum sunt. Dumnezeu este Creatorul şi când se uită pe pământ , puţine lucruri îi plac, ca să zic aşa. Tu de crezi că meriţi să îţi placă toate?

7. Nu te certa niciodată. Deşi cearta nu rezolvă nimic şi toţi ştim că duce numai la rău, că e un păcat, uneori ne certam. De ce? E simplu: Cum se cheamă omul căruia viaţa îi predă aceeaşi lecţie de nenumărate ori şi totuşi nu o înţelege?........Da, aşa se cheamă. (Am încredere în logica voastră).

8. Iubeşte oamenii cu dragostea despre care vorbeşte Dumnezeu, nu în felul tău. "Eu te iubesc în felul meu." înseamnă: "Deşi îţi fac rău, să ştii că totuşi te iubesc." Ceea ce este o minciună... nechezol. Biblia ne spune cum este dragostea, nu mai există şi un alt fel, acela în care ai imposibilităţi, faci rău, dar tu iubeşti, eşti sfredelit de iubire, mai ai un pic şi mori.

9. Iartă oamenii care îţi calcă sufletul, drepturile, rănile. E normal să fii rănit de cei din jur. E o lege a pământului. Luptă să ajungi în cer, că acolo e altfel. Roagă-te să poţi ierta cu adevărat, nu doar să crezi că ai iertat.

10. Respectă omul. Uită-te la ce face bine, nu la ce face rău. Spune-le celor din jur lucruri frumoase despre ei, dar nu stimula mândrii, leagă răni.

11. Roagă-te cu stăruinţă să fii mulţumit cu ceea ce ai. Să fii în pace cu ce ai. Să îi iubeşti pe cei care ţi-au fost daţi de Domnul, într-un fel sau altul. Roagă-te să scapi de egoism. Roagă-te să capeţi detaşare de propriile dorinţe, nevoi, aspiraţii. Să nu te domine.
Dumnezeu să ne ajute!
Mina Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.