După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 6 octombrie 2017

O națiune îndurerată se întoarce la Scriptură pentru "consolare" și "claritate'"


Președintele Donald Trump face o declarație cu privire la împușcăturile în masă din Las Vagas în cadrul Camerei Diplomatice de la Casa Albă pe 2 octombrie 2017 în Washington, DC. Pușcașul, identificat drept Stephen Paddock de 64 de ani, din Mesquite, Nevada, a deschis focul din cadrul hotelului Mandalay Bay Resort and Casino în cadrul unui festival muzical, lăsând cel puțin 50 de oameni morți și sute de răniți. Poliția a confirmat faptul că un suspect este mort. Investigările continuă (Foto de Alex Wong / Getty Images).

Un titlu recent din Washington Post făcea o observație surprinzătoare: „Creștinismul ar putea fi în declin în America, dar președinții încă se mai întorc către Biblie în momente de tragedie”.

Reporterul Eugene Scott începe articolul prin a menționa folosirea Președintelui Trump a Scripturii în discursul său față de națiune din această luni (2 octombrie 2017). Ca răspuns la teribilele împușcături din Las Vegas din acest weekend trecut, Trump s-a referit la Psalmul 34:18, spunând, Scriptura ne învață că Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită și îi salvează pe cei cu duhul zdrobit. Noi căutăm mângâiere în aceste cuvinte, căci știm că Dumnezeu locuiește în inimile acelora care sunt întristați. (video mai jos, posibil să nu mai fie disponibil ulterior... preluat de pe site-ul Washington Post)


Faptul că Președintele Statelor Unite se întoarce către Cuvântul lui Dumnezeu ca răspuns la tragedie contrastează ciudat cu rapoartele declinului Creștinismului din America. Scott scria, „În 1990, numărul de creștini din Statele Unite era de 86 de procente, conform cu Studiul de Identificare Religioasă din America. Numărul acum este de 70 de procente. Și încă de la începutul anilor 1990, procentajul americanilor care se identifică a fi ateiștiagnostici, sau nimic în particular s-a cam triplat în mărime.

În ciuda acestei scăderi a afilierilor față de Creștinism din acestă națiune, Biblia rămâne o sursă consistentă de cuvinte de mângâiere. După cum raporta Scott, nu doar Președintele Trump dar și alți doi președinți dinaintea lui s-au întors la un text din Scriptură pentru consolarea națiunii în vremuri de violență incredibilă. El fac aceasta, spunea Scott, „să ofere un anumit nivel de claritate”.

Observațiile lui Scott din acest articol vorbesc despre natura rezistentă a Cuvântului lui Dumnezeu și a realității nevoii noastre constante după el. Lăsat în perspectiva relativistă a vremurilor noastre, noi nu mai avem nici un vocabular pentru rău și, prin urmare, nici mângâiere pentru cei care suferă datorită răului. Numai Cuvântul lui Dumnezeu oferă o explicație adecvată a acestei lumi, și numai Hristos ne poate oferi o imagine completă a vieții și a speranței. Cuvântul lui Dumnezeu confruntă lumea așa cum este ea de fapt, întâlnește omenirea în suferința ei, și oferă o nebună dar adevărată soluție la problema răului.

Acesta e motivul pentru care, deși mulți resping ghidarea Scripturilor în chestiunile practice ale vieții, Scriptura devine lucrul spre care ne aplecăm în vremuri de necaz. Noi devenim cei mai conștienți de nevoia noastră pentru ceva din această lume atunci când atrocitățile și terorile ne scutură credința noastră în cadrul lucrurilor acestei lumi. În această lume a morții, noi ne întoarcem către Dumnezeu pentru consolare și claritate pentru că doar El are cuvintele vieții veșnice (Ioan 6:68).

Oare conducătorii României ar putea face acest lucru?

Leah Hickman - proaspătă absolventă a Hillsdale College - imagine preluată de pe blogul ei aworldofgrasspeople.blogspot.com
Notă: Materialul de mai sus este o adaptare dintr-un articol scris de bloggerița Leah Hickam (foto alăturat) pe site-ul Christian Headlines (de unde am preluat și fotografia de la început) pe 4 octombrie 2017. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.


Laurenţiu Nica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.