După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 noiembrie 2017

O biserică s-a decis să își schimbe semnul de bun venit cu o avertizare...


La numai două zile după ce un om înarmat a ucis 26 de oameni de la o mică biserică baptistă din Southerland Springs, Texas, un pastor de la o biserică din Tampa Bay, Florida a postat pe Instagram noul semn de ”bun venit” al bisericii. Pe acesta stă scris următoarele:

”Suntem complet armați - orice încercare va fi tratată cu forță mortală - da, suntem o biserică și noi ne vom proteja oamenii”- semnat Pastorii.

Pastorul Senior Rodney Howard-Browne de la biserica River at Tampa Bay Church, o biserică non-denominațională de 21 de ani, care a postat acest mesaj, a atras atenția națională pe site-urile de socializare după ce postarea lui a fost transmisă pe diferite posturi de știri, la câteva săptămâni după împușcăturile din Southerland Springs. Această postare a primit atât laudă cât și criticism...

Este foarte trist că e necesar să purtăm arme și să fim alerți în privința ucigașilor în timpul închinării. Este dreptul și datoria noastră să ne protejăm pe noi înșine și pe alții - chiar și în biserică” - scria un utilizator pe Instagram.

Uimitor! Aveam aceiași idee pentru biserica mea” - scria un alt utilizator pe Instagram. ”Pentru cei care sunt șocați de acest lucru - Dumnezeu va proteja pe oamenii Lui, dar El se așteaptă ca noi să ne facem partea noastră. De aceea folosim centurile de siguranță și purtăm căști... la fel ca ceilalți. Noi ne facem partea noastră, lăsați-l pe Dumnezeu să facă partea Lui.

Câțiva oficiali federali și de stat au făcut apel la măsuri sporite de securitate în locurile de închinare în săptămânile de după împușcăturile din Southerland Springs, unde un alt om armat a tras focuri către pușcaș, Devin Patrick Kelley. Au existat mai multe incidente fatale de împușcături încă din 2012 în cadrul caselor de închinare din Statele Unite, conform cu Associated Press. Liderii credinței spun că bisericile sunt în particular vulnerabile.

O mare parte din cei 1200-1300 de membrii de la biserica River at Tampa Bay Church sunt armați și pregătiți să folosească armele lor dacă este necesar, a declarat pastorul asistent Allen Hawes către Tampa Bay Times. Hawes, care este în cadrul bisericii de mai bine de 15 ani, are licență de armă ascunsă și biserica sa ține clase pentru obținerea permisului de arme ascunse, declara el către acest ziar local.

Este intimidant”, spunea el către Tampa Bay News. ”Uitați-vă la ceea ce se întâmplă în jur. În ultimele două luni, priviți la ce s-a întâmplat în Texas. Priviți la ce s-a întâmplat în Las Vegas. Pentru că suntem o biserică și slujbele sunt difuzate și la televiziune, noi suntem foarte implicați în comunitate. Noi vrem ca oamenii să știe că aceasta este o zonă sigură.

Hawes a spus că biserica urmărește cu atenție cazurile de crimă locală, inclusiv cazul nerezolvat de omucidere a patru persoane din vecinătatea din Tampa. ”Mă gândesc colectiv, acordăm atenție sporită”, spunea Hawes către Tampa Bay Times. ”În Seminole Heights cineva ucide oameni; astfel de lucruri se întâmplă tot timpul. Așteptăm să mai aibă loc o altă rundă de împușcături ca să luăm măsuri de precauție?

Alți pastori, cum ar fi și Jack Graham, de la o biserică baptistă din cadrul denominației Baptiști Sudici, a spus că este important ca toate bisericile - mari și mici - să aibă o procedură de securitate în cazul unor împușcături. ”Trăim zile de pericol”, scria Graham pe Twitter, în calitatea sa de sfătuitor evanghelic către Președintele Trump. 


It is important that every church no matter how large or small have a security procedure. We are living in dangerous days

Megabiserica sa, His Plano din Texas, spunea el mai devreme în această lună, se pregătește să găzduiască lideri de biserică pentru un program de instruire pe tema securității.

Avocatul General din Texas, Ken Paxton (R), a declarat către cei de la Fox News la scurt timp după împușcături că autoritățile nu pot ține armele departe de cei care intenționează să încalce legea. Legea armelor ascunse, totuși, poate lăsa cetățenii armați să oprească pe un pușcaș înainte ca primii respondenți să ajungă la locul scenei. ”Am avut împușcături la biserici din totdeauna”, spunea avocatul general, care a susținut legile de purtare de arme ascunse în trecut. ”Se va întâmpla din nou, așa că avem nevoie de oameni în biserici - fie personal de securitate sau cel puțin să armăm pe câțiva dintre enoriași, sau congregația, așa încât ei să poată răspunde atunci când așa ceva se întâmplă din nou.

Dar Manny Garcia, directorul executiv adjunct al Partidului Democrat din Texas, a criticat comentariile lui Paxton. ”Ceva este teribil de greșit atunci când oficialii aleși își freacă mâinile și sugerează că noi putem sta în siguranță doar prin a aduce arsenal în cadrul bisericii”, a declarat el către Dallas Morning News. ”Texanii merită mai mult din partea șefului de executare a legii decât lipsa de acțiune și ignoranța voită. Răspunsul la violența oribilă cu arme nu e să avem mai multe arme. Domnul știe că am avut o grămadă de ele.

La biserica River at Tampa Bay Church, enoriașul Julian Sutton a declarat către ABC Action News că el susține pe Howard-Browne și alte măsuri de securitate ale liderilor. ”Oamenii se află într-un loc unde ar trebui să se simtă în siguranță”, declarat el. ”Știm că avem oameni care se ocupă de aceasta, în caz că ceva neplăcut are să se întâmple, știm că așa ceva poate fi oprit.

Materialul de mai sus este preluat dintr-un articol scris de Marwa Eltagouri pe 21 noiembrie 2017 în Washington Post de unde a fost preluată și fotografia de la început. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.