După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 25 decembrie 2017

2017 – un an plin de atacuri anti-israeliene ale ONU

Despre ONU și despre obsesia sa împotriva Israelului am mai vorbit pe acest blog și probabil că vom mai vorbi pentru că această organizație ne dă tot mai multe motive să o facem și pentru că acțiunile sale absurde împotriva Israelului nu contenesc. Anul 2017, ce urmează să se încheie în curând, nu face notă discordantă fiind unul bogat în asemenea atacuri ale ONU. 
Astăzi, 21 decembrie 2017, Organizația Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție care condamnă recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către SUA într-o reuniune care a avut loc la cererea țărilor arabe și musulmane. 128 de națiuni au votat în favoarea rezoluției și doar 9 împotrivă (SUA, Israel, Togo, Micronesia, Guatemala, Nauru, Palau, Insulele Marshall și Honduras). Interesant este faptul că 4 din cele 9 națiuni care au votat împotrivă sunt state insulare din zona Oceaniei. De asemenea, alte 35 de națiuni s-au abținut de la vot. Din Uniunea Europeană, 5 națiuni s-au abținut încălcând astfel consensul Uniunii cu privire la vot. Asta înseamnă că Uniunea Europeană nu a putut avea o poziție unanimă din cauza acestor cinci state care sunt Ungaria, Croația, Letonia, Cehia și… România. 
Recunosc că prezența României printre statele europene care s-au abținut de la a vota rezoluția este o surpriză pentru mine. Chiar dacă este oarecum bine că nu s-a alăturat statelor care au votat rezoluția, totuși România a preferat să rămână undeva deoparte, cel mai probabil de teamă să nu-și îngreuneze relațiile cu celelalte state, în special cu cele din Uniunea Europeană. Anterior votării rezoluției, președintele american Donald Trump a declarat că ia în considerare oprirea ajutorului financiar pentru statele care vor vota în favoarea rezoluției menționând că vor face astfel economii. 
Dar ceea ce s-a întâmplat astăzi la ONU e doar una dintr-o lungă serie de acțiuni absurde și vădit părtinitoare împotriva Israelului ale acestei instituții care au avut loc pe parcursul anului curent. Pentru un creștin autentic care cunoaște bine Scripturile, faptul că aceste națiuni se ridică tot mai agresiv împotriva statului evreu nu este o surpriză pentru că Biblia ne avertizează că națiunile lumii se vor întărâta împotriva Israelului în vremurile de pe urmă pe care le trăim. 
Hillel Neuer, directorul executiv al organizației non-guvernamentale UN Watch care se ocupă cu monitorizarea performanțelor Organizației Națiunilor Unite, a publicat în cotidianul israelian The Times of Israel o listă cu cele mai nebunești acțiuni anti-israeliene ale ONU din 2017, listă pe care o găsiți tradusă în limba română după cum urmează:

9. O agenție a ONU cu sediul în Beirut (Liban) și formată din 18 state arabe a publicat un raport în care acuzau Israelul de ”apartheid”. Ca răspuns la aceste lucruri, Hillel Neuer a întrebat reprezentanții Algeriei, Irakului, Siriei, Egiptului, Libiei, Libanului și Yemenului unde le sunt evreii. Sala a amuțit. Discursul domnului Neuer a ajuns viral pe internet adunând milioane de vizualizări. 
8. Comisia pentru drepturile femeilor a ONU a condamnat Israelul drept unicul violator al drepturilor femeii din lume. Adevărații abuzatori ai drepturilor femeii precum Iran, Yemen și Afganistan au fost ignorați. Mai mult, luna următoare acestui eveniment, UN Watch a dat în vileag faptul că ONU a ales Arabia Saudită în aceeași comisie pentru drepturile femeilor, precum și faptul că cel puțin 5 (!!!) state ale Uniunii Europene au votat pentru saudiți. Povestea a devenit virală și a creat un scandal major în Belgia unde prim-ministrul a recunoscut în cele din urmă votul dat cerându-și scuze. De asemenea, povestea a produs controverse în Irlanda, Norvegia și Suedia.
7. În iunie, 16 agenții ale ONU au semnat un acord cu ”Statul Palestinian” cu scopul de a cheltui 18 milioane $ pentru a finanța un război al legilor împotriva Israelului ascuns după un limbaj al drepturilor omului, legii internaționale și al ”răspunderii.” Această campanie a ONU caută să erodeze abilitatea Israelului de a se apăra împotriva atacurilor teroriste venite din partea Hamas și Hezbollah. 
6. În octombrie, raportorul ONU pentru Palestina, Michael Lynk, a emis un raport susținând un boicot economic al companiilor israeliene. Când Michael Lynk a ajuns la sediul central al ONU de la New York pentru conferința sa anuală de presă, a fost șocat atunci când trei jurnaliști diferiți l-au chestionat în legătură cu raportul și mandatul său părtinitor. Atitudinea reporterilor a fost stimulată de plângerea pe care UN Watch a făcut-o secretarului general protestând împotriva chemării la boicot a lui Lynk și împotriva faptului că acesta a ignorat abuzurile asupra drepturilor omului comise de către Autoritatea Palestiniană și Hamas. Lynk a pretins în mod fals că ”nu a știut” că putea menționa violări ale dreptului omului din partea Palestinei. În urma campaniei realizate de UN Watch, guvernul Statelor Unite ale Americii a emis o declarație în care susținea că ”remarcile domnului Lynk și însăși existența acestui raport subliniază părtinirea anti-israeliană cronică a Consiliului pentru Drepturile Omului. Statele Unite vor continua să se opună încercărilor de a submina sistemul ONU prin acțiuni care țintesc Israelul în mod nedrept. 
5. La presiunea regimului Assad ce conduce Siria, Organizația Mondială a Sănătății ce aparține de ONU a șters părți dintr-un raport despre acțiunile Israelului în Înălțimile Golan pentru că erau pozitive. 
4. În ritualul său anual de a scoate țap ispășitor statul evreu, Adunarea Generală a ONU a adoptat 20 de rezoluții unilaterale împotriva Israelului și doar 6 rezoluții împotriva restului lumii împreună. Astăzi a fost adoptată cea de-a 21-a.
3. UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) și-a negat mandatul de a proteja patrimoniul mondial prin adoptarea unei rezoluții care recunoștea Hebronul – al doilea cel mai important loc pentru iudaism acolo aflându-se mormântul patriarhilor – ca loc palestinian din patrimoniul mondial.UN Watch a dezvăluit că UNESCO a respins sfatul propriilor experți care s-au opus nominalizării palestiniene din cauza faptului că eșuează în a recunoaște cum se cuvine moștenirea evreiască și creștină a Hebronului. 
2. UNRWA (Organizația Națiunilor Unite de ajutor și lucrări pentru refugiații palestinieni, Agenția de Apropiere Est-Vest) a lansat o campanie globală afișând fotografia unei fetițe de 11 ani, ”Aya din Gaza”, într-o clădire bombardată portretizând Israelul ca un opresor crud al copiilor palestinieni, dar UN Watch a expus-o ca înșelăciune: fotografia era de fapt din Siria. Povestea a ajuns virală în mediul online. UNRWA a suferit o rușine majoră și a fost obligată să șteargă fotografia la nivel mondial.
1. Conform aceluiași Hillel Neuer, biroul comisarului ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, și-a petrecut anul pregătindu-se să aprindă campania de boicot anti-israeliană întocmind o listă neagră a companiilor care desfășoară afaceri în cartierul evreiesc al Ierusalimului și în alte comunități evreiești aflate dincolo de linia de armistițiu din 1949. Raportul este programat să fie înaintat în această lună și prezentat înaintea consiliului în martie. UN Watch se va așeza în fruntea contracarării acestei liste negre, ceea ce Nikki Haley (ambasadoarea SUA la ONU) a numit în această săptămână ”creația urâtă” a UNHRC (Consiliul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului). 
BONUS DIN 2016: Dubravka Šimonović, expertul ONU în ceea ce privește violența împotriva femeilor, a vizitat Israelul și teritoriile palestiniene și a concluzionat: când bărbații palestinieni își bat soțiile, e vina Israelului. Directorul executiv al UN Watch a luat cuvântul și a întrebat-o: ”De ce ați eșuat în a menționa că televiziunea oficială palestiniană difuzează în mod regulat predicatori islamici care le spun oamenilor cum să-și bată soțiile?” Ca reacție la aceasta, președintele egiptean al reuniunii a încălcat protocolul parlamentar: ”Aș vrea să vă mulțumesc, dar nu pot,” a spus ambasadorul Amr Ramadan. ”Deoarece cred că trebuie să respectați acest consiliu mai mult.”
Foarte multe dintre aceste rezoluții vin la propunerea statelor arabe și musulmane, în timp ce majoritatea țărilor occidentale, precum și ale lumii, par să nu piardă aproape nici o ocazie în a le face pe plac. Ca și creștini, știm că în spate sunt forțe ale întunericului care provoacă aceste lucruri și care urmăresc să distrugă poporul ales de Dumnezeu. Una dintre aceste forțe ale întunericului este islamul cu influența tot mai mare pe care o are în Occident, dar și în lume. Vedem asta din evenimentele care au avut loc în ultimii ani în Europa și alte state dezvoltate, vedem asta prin modul în care Israelul este tratat, vedem asta prin atacurile tot mai agresive și furibunde la care este supus creștinismul în timp ce islamul este apărat cu dinții de aceiași oameni seculari deși acesta îi vede ca pe dușmani, dar de care se folosește pe moment, vedem asta prin modul cum islamul începe să-și impună propriile reguli în țările occidentale, vedem asta prin multe alte lucruri. 
Neamurile se întărâtă, regii pământului se ridică și conducătorii se strâng laolaltă împotriva Domnului și împotriva Unsului Său, dar Cel Ce șade în ceruri râde, își bate joc de ei și-i îngrozește în furia Lui (Psalmul 2). Amin! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.