După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 4 decembrie 2017

Elveția: noi directive pentru sedare și sinucidere asistată

Academia Elvețiană de Științe Medicale a prezentat recent o actualizare a liniilor directoare privind sfârșitul vieții și moartea, scrie Cultura Vieții.ro. Ultima versiune datează din 2004, în această țară, în care sinuciderea asistată este legală și a crescut brusc (vezi Le suicide assisté en forte hausse en Suisse). Academia a dorit să răspundă „nevoii de sprijinire” a medicilor „pentru întâlnirile cu pacienții și rudele lor”, sfătuindu-i „să abordeze mult mai devreme tema sfârșitului vieții”. În ceea ce privește sinuciderea asistată, fiecare medic este liber să o practice sau nu, și au fost clarificate condițiile pentru administrarea acesteia. „De exemplu, acum e necesar ca simptomele și/sau limitarea funcțională a pacientului să-i cauzeze o suferință insuportabilă”. Dacă anterior „fiecare medic a procedat diferit”, noile directive sunt mai detaliate.

În cele din urmă, unele dintre aceste directive sunt dedicate sedării, definite ca administrarea de „medicamente care anchilozează sistemul nervos central pentru a reduce apariția durerii sau a detresei respiratorii. Doza poate fi crescută până în momentul în care conduce la moarte”. Autorizată până în prezent în momentul în care „procesul morții era deja în curs”, sedarea poate fi de acum încolo administrată pacienților „care suferă de o boală mortală, dar fără a fi pe punctul de a muri”.
Textul a fost trimis spre consultare și va intra în vigoare „în momentul în care vor fi fost discutate răspunsurile la această procedură”.
Surse: 20 minutes Suisse, 6 noiembrie 2017; ARC Info Suisse 6 noiembrie 2017 (Gènéthique.org,  20 noiembrie 2017)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.