După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 5 decembrie 2017

O florăreasă baptistă din SUA a refuzat să furnizeze decoraţiunile florale pentru „căsătoria” unui cuplu de homosexuali. Acum riscă să-şi piardă munca de o viaţă, deoarece crede că libertatea de conştiinţă nu e de vânzare... (VIDEO)

Curtea Supremă din SUA încă nu a dat un răspuns la cererea unei florărese din statul Washington de a-i rejudeca cazul, după ce aceasta a pierdut mai multe procese în instanţele inferioare din SUA, scrie Stiripentruviata.ro. Sentinţele o obligă la plata unor amenzi, penalităţi şi cheltuieli de judecată în urma cărora riscă să-şi piardă afacerea, casa, pensia şi întreaga avere personală şi a familiei.
Femeia, pe nume Barronelle Stutzman, acum în vârstă de 72 de ani, a fost chemată în judecată în 2013 de Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU), în numele unui cuplu de homosexuali, după ce femeia a refuzat să furnizeze decoraţiunile florale pentru „căsătoria” acestora.
Procurorul General al statului Washington s-a autosesizat şi el după ce a văzut cazul în presă şi i-a intentat şi el un proces separat, din partea statului Washington. ACLU a mai deschis apoi acţiune legală şi împotriva lui Barronelle Stutzman ca persoană fizică, nu numai împotriva companiei ei.
Cei doi homosexuali care au reclamat-o sunt clienţii ei fideli de nouă ani, iar femeia consideră că preferinţele lor sexuale nu au împiedicat-o să aibă o relaţie bună, chiar de prietenie cu ei. Tot ce le-a cerut a fost să nu o implice într-un eveniment care era împotriva conştiinţei şi credinţei sale creştine. Baronelle Stutzman este membră a unei comunităţi baptiste.

În februarie 2017, Curtea Supremă a Statului Washington a susţinut decizia unei instanţe locale şi a condamnat-o pe Baronelle Stutzman la amenzi şi penalităţi.
În urma acestei decizii, teologul Michael Brown a declarat la radio că mai înspăimântătoare decât decizia unui tribunal împotriva libertăţii religioase este tăcerea celor mai mulţi lideri religioşi, care nu s-au grăbit să îi ia apărarea femeii şi să se folosească de ocazie pentru a susţine învăţătura biblică.
Kristen Waggoner, avocatul de la Alliance Defending Freedom (ADF), organizaţia care îi asigură femeii asistenţa juridică, a declarat despre cazul ei:
Naţiunea noastră are o lungă tradiţie de a apăra dreptul oricui de a face opinie separată. ACLU i-a pus în primejdie întreaga avere pentru simplul fapt că ea nu este de acord cu viziunea oficială a statului cu privire la căsătorie. Ea riscă amenzi uriaşe doar pentru că şi-a exercitat dreptul la liberă exprimare.
Să nu ne înşelăm: scopul acestui caz este ca nimeni să nu mai îndrăznească să se opună. Într-o Americă  liberă, ar trebui să fie loc pentru toţi să coexiste. Guvernul nu ar trebui să-şi folosească autoritatea şi puterea pentru a-i zdrobi pe cei care au altă părere. Nu ar trebui să fim obligaţi să exprimăm mesaje sau să participăm la ceremonii religioase împotriva voinţei noastre. Este ne-american şi neconstituţional.
Nimeni nu ar trebui forţat să renunţe la drepturile sale constituţionale atunci când intră pe piaţa liberă. Toleranţa este o relaţie bilaterală şi aşa trebuie să rămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.