După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 21 ianuarie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Există Dumnezeu?

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
   
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
   
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
     
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
    
   

Pace, 
   
  Mihai Wurmbrand
Există Dumnezeu?


Cunoșteam o doamnă foarte, foarte săracă care nu avea rude în viață. Se mândrea că toată viața trăise la periferia orașului. Nimeni nu o invitase vreodată în afara cartierului în care trăia. Totuși, aceeași doamnă, era foarte interesată de orice discuție despre diverse problem de politică mondială.

De mii de ani sunt controverse dacă Dumnezeu există, și dacă există, cine este El, cum este El și cum trebuie să fie relația noatră cu El? Nici unul dintre noi nu a văzut întreg globul pământesc, cu atât mai puțin putem pătrunde acest univers enorm. Există desemenea un univers spiritual pe care cu greu îl putem cuprinde.

Înțeleptul Solomon a scris, "(Dumnezeu) a pus in inima lor chiar și gândul veșniciei." (Eclesiastul 3:11) Orice discuție privind dubii asupra existenței lui Dumnezeu arată doar numitorul comun al naturii omenești: ignoranța noastră fără margini.

Oare să nu credem în existența Lui deoarece mintea nostră pare să nu îl găsească? Ar fi ca și cum ne-am îndoi de existența muzicii pentru că nu o putem atinge. În afara minții nostre nu există sunete de vreun fel. Tot ce este exterior urechilor noastre sunt vibrații ale aerului. Acestea devin "muzică" în mintea noastră. Prin urmare, foarte probabil, pentru a vorbi despre existența lui Dumnezeu trebuie să depășim granitele minții noastre limitate.

În secolul al 17-lea trăia în Europa de Est o personalitate intelectuală care se lăuda a fi ateu. Pentru acele timpuri, acesta era un fenomen destul de rar. Întâlnindu-l, un preot i-a spus, "ești într-o situație chiar mai grea decât a mea. Dacă întâlnesc un om în nevoie,care suferă, de multe ori trec pe lânga el gândindu-mă , Dumnezeu va avea grijă de el. Dar, tu nu crezi în Dumnezeu, deci te afli sub o obligație imediată de a ajuta acea persoană. Hai atunci și întreprinde multe astfel de acțiuni de milă și dragoste și inima ți se va deschide pâna la a ți se revela Dumnezeu!"

Trebuie să rămânem în ignoranță în afară de cazul în care Dumnezeu Se revelează naturii noastre umane. Dumnezeu este Existența de la care a pornit tot ceea ce există..Din moment ce El este Creatorul cum putem să ne îndoim de existența lui? În timpul comunismului, în timp ce călătorea într-un compartiment de tren un creștin a scos o Biblie ca să citească din ea. Un alt călător l-a întrebat, “cum poți continua să fii credincios când știința din zilele nostre a arătat că toate corpurile cerești au apărut spontan?” Călătorul credincios i-a răspuns oarecum ironic, "și eu cred,deasemeni, că toate corpurile cerești au apărut fără intervenția cuiva." Celălalt a replicat , "deci și tu ești un necredincios ca și mine?" "Te rog să fii foarte atent la ceea ce am spus," a răspuns creștinul, "TOATE CORPURILE CEREȘTI, ASTA ÎNSEMNÂND INCLUSIV SATELIȚII, AU APARUT DE LA SINE" "Nu, sateliții sunt făcuți de mâna omului," s-a apărat ateul. "În acest caz,dacă un mic satelit care se învârte în jurul Pământului, trebuie să aibă un creator, de ce toate aceste mărețe planete ar trebui să apară fara un Creator?" a replicat creștinul.


Este foarte posibil ca noi, trăind în universul lui Dumnezeu să nu ne înțelegem Creatorul așa cum cătelul sau pisica din casa noastră nu înțeleg scopul sau intențiile stăpânului casei în care aceștia locuiesc. Pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu trebuie mai întâi să înțelegem cine suntem. Domnul Iisus ne-a ajutat când a dezvăluit tuturor celor care cred,secretul “Sunteti dumnezei.” Cu alte cuvinte, doar dacă obținem natura,trăsăturile lui Dumnezeu printr-o totală schimbare a minții noastre cu ajutorul credinței, putem să- l înțelegem pe Dumnezeu. Pentru a putea înțelege pe Dumnezeu trebuie să fim de aceeași natură. Domnul Isus a explicat că Imparatia lui Dumnezeu este lângă noi, ba chiar în interiorul nostru. Un om surd era prezent la o nuntă. Când a început muzica și invitații s-au ridicat să danseze, omul care era surd nu înțelegea nevoia unor asemenea mișcări de dans și i se părea că oamenii sar în jurul lui într-un mod lipsit de sens. Din momentul în care avem în inimă conștiința eternității, acolo este locul unde Dumnezeu ni se revelează. Cum ar putea o minte limitată,orbită și surdă să înțeleagă un salt de credință? Cum se poate concepe că mărturisind incredibilul, miracolul unic al vieții, am putea să ne îndoim de miraculosul ei Creator? Prin credință îl găsim pe Dumnezeu. Cei care nu cred în Dumnezeu sunt precum nebunul dintro veche povestire, care,uitându-se în oglindă pretindea că nu iși vedea capul.
Richard Wurmbrand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.