După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 9 ianuarie 2018

Noi descoperiri care confirmă relatarea potopului biblic

Doctorul creștin în geologie, Tim Clarey, a anunţat descoperirea unor cioturi de copaci fosilizați în Antarctica, lucru care confirmă relatarea biblică a potopului universal, aşa cum este descris în cartea Genezei din Biblie.
Într-o postare pe website-ul Institutului pentru Cercetări Creaţioniste, Clarey a scris:
„Un grup de cercetători conduşi de către Erik Gulbranson, a descoperit o pădure de copaci fosilizaţi în Antarctica. Gulbranson, care este profesor de paleontologie la Universitatea Winsconsin-Milwaukee, spune că aceasta pădure este cea mai veche descoperită vreodată în regiunea Polului Sud. Copacii găsiţi în munţii din regiunea muntoasă transantarctica sunt din soiurile perene, foioase şi gingko. Descoperirea lor nu constituite o surpriză pentru oamenii care cred relatarea biblică a potopului”.
Echipa lui Erik Gulbranson a descoperit pădurea fosilizată în timp ce făceau cercetări minuţioase în regiunea nelocuită a Polului Sud.
„Se ştia că există fosile în Antarctica încă din perioada expediţiei lui Robert Falcon Scott din anii 1910-1912”, a declarat Gulbranson. „Totuşi, cea mai mare parte din Antarctica este încă nedescoperită. Există munţi încă neexploraţi şi poţi fi chiar prima persoană care escaladează un anumit munte”.
Cercetătorii cred că aceşti copaci antici erau verzi acum 260 de milioane de ani, înainte ca un fenomen de extincţie masivă să ducă la dispariţia lor. „Aceste fosile ne pot ajuta să aruncăm o privire în perioada de dinaintea dispariţiei lor şi să ne ajute să înţelegem cauzele acestui fenomen”, a mai spus Gulbranson.
„Era permiană s-a sfârşit acum 251 de milioane de ani cu o perioadă de extincţie în masă, odată cu schimbarea erelor glaciare. Peste 90% din speciile de pe pământ au dispărut, inclusiv pădurile polare”, conform unui raport al cercetătorilor de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee.
În ciuda climei extreme, aceste plante au reuşit totuşi să supravieţuiască – fenomen pe care cercetătorii încă nu l-au descifrat.
„Aceşti copaci au fost capabili să supravieţuiască nu doar la 4-5 luni de întuneric deplin, ci şi la 4-5 luni de lumină continuă. Încă nu înţelegem cum au putut supravieţui acestor condiţii”, a mai spus Gulbranson.
Lumea ştiinţifică nu a oferit încă o explicaţie clară asupra fenomenului care a cauzat extincţia în masă, nu există o teorie general acceptată asupra tipului de fenomen care a avut loc. Unii au speculat că ar fi putut fi vorba de e erupţie vulcanică enormă.
„Extincţia a fost probabil determinată de emisiile de gaze cu efect de seră din interiorul vulcanilor, fenomen care a dus la ridicarea temperaturii planetei la nivele extreme şi a provocat o creştere a acidităţii oceanelor”,  potrivit lui Stephanie Pappas de la LiveScience.
Totuşi Tim Cleary este convins că un potop universal este cauza acestui fenomen. El spune că dacă ar fi trecut milioane de ani de la o presupusă erupţie vulcanică, rădăcinile acestor copaci ar fi fost distruse până acum. Cea mai bună explicaţie pentru modul în care s-au păstrat aceşti copaci este cea a unui potop ce a avut loc acum câteva mii de ani.
„Cum ar fi putut proteinele şi aminoacizii să supravieţuiască milioane de ani? Comunitatea ştiinţifică seculară nu are un răspuns satisfăcător la această întrebare. Biblia descrie un potop ce a afectat tot pământul – iar Antarctica nu a făcut excepţie”, a mai spus Cleary.
Cleary mai afirmă faptul că temperaturile climatice din perioada de dinaintea potopului au fost mult mai ridicate decât se crede.
„Fosile de dinozauri şi mosasauri (reptile uriaşe care trăiau în apă) au fost găsite pe toate continentele, inclusiv în Antarctica. Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi existat un climat global mai cald. Plante care au crescut în zonele calde în perioada permiană, cum ar fi glossopteris, au fost găsit şi în Antarctica”.
Toate aceste fosile indică faptul că fenomenul care a dus la extincţia lor a avut loc mult mai recent. Explicaţia cea mai plauzibilă este cea a unui potop ce a avut loc acum câteva mii de ani.
Cleary a concluzionat: „Aceşti copaci au fost înghiţiţi de ape într-un timp foarte scurt, conform descrierii din Geneza. Plante şi animale tropicale au fost prinse şi îngropate rapid în mâlul şi nisipul care le-a înconjurat. Aceste fosile ne arată faptul că relatarea Bibliei este adevărată”, a punctat Tim Cleary.
Sursă: CBN News , în limba română: Alfa Omega TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.