După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 31 ianuarie 2018

Organizația „Templul Satanic” din Statele Unite ale Americii acuză că restricțiile impuse avortului le încalcă adepților săi „libertatea religioasă”...

Organizația Templul Satanic, care în Statele Unite are statut de cult, contestă în instanță legislația restrictivă privind avortul din statul american Missouri, pe motiv că încalcă libertatea religiosă a adepților săi.

Templul va interveni la Curtea Supremă a acestui stat într-o cauză deschisă de o femeie identificată drept „Mary Doe” (pseudonim utilizat de cei care doresc să-și păstreze anonimatul). Aceasta pretinde că legea, care cere o perioadă de așteptare de 72 de ore înaintea unui avort electiv, i-a violat credința religioasă.
Reclamanta arată, conform cu sumarul cauzei, că a fost obligată să privească o ultrasonogramă a copilului ei nenăscut și că a primit de la medic o broșură intitulată „fiecare viață umană începe la concepție”, conform prevederilor Legii Consimțământului Informat (Informed consent Law).
Aceasta cu toate că, afirmă reclamanta, i-a explicat medicului de la clinica din St. Louis că ea „aderă la principiile Templului Satanic” și că „are convingeri religioase sincere, diferite de cele informațiile cuprinse în broșură.”
În mod specific, a expus medicului convingerea sa religioasă că „fetusul nonviabil nu este o ființă umană separată și că avortarea unui fetus nonviabil nu întrerupe viața unei ființe umane vii, separate, unice.”
Purtătoarea de cuvânt a organizației „Templul Satanic”, Jex Blackmore, citată de NBCNews.com, afirmă că drepturile religioase ale persoanei în cauză au fost ignorate: „Statul a stabilit un program de îndoctrinare religioasă al cărui scop este să promoveze un singur punct de vedere, iar legea urmărește pedepsirea femeilor care nu îl agreează.”
Statul Missouri va fi reprezentat de Procurorul General Josh Hawley. La precedentele faze ale cauzei, deschisă în mai 2015 și ajunsă acum la instanța supremă, întâmpinarea depusă de reprezentanții autorității de stat argumenta că reclamanta „nu a reușit să invoce niciun conflict între prezumtiva sa credință satanică și modul în care Legea Consimțământului Informat operează.”

„A forța femeile să citească aceste informații și apoi să aștepte 72 de ore este o violare clară” a clauzelor privind libertatea religioasă din Constituția Statelor Unite, mai afirmă Blackmore, conform căreia „broșura aprobată de stat spune explicit că viața începe la concepție, ceea ce este un punct de vedere religios, non-medical, cu care numeroase persoane nu sunt de acord”.
Statul Missouri contrazice afirmația: chiar dacă reclamanta „a pretins o restricționare a liberului exercițiu al religiei, Legea Consimțământului Informat servește în mod clar interesele de constrângere pe care statul le are și nu restricționează în mod nepotrivit” exercitarea libertății religioase, conform documentelor cauzei.
Argumentul procuraturii nu a convins însă prima instanță, care a acceptat să trimită spre competentă soluționare cauza la Curtea Supremă, în premieră pentru un astfel de dosar.
„Nici Curtea Supremă din Missouri și nici Curtea Supremă a Statelor Unite nu au luat în considerare dacă o broșură de acest tip, o ultrasonogramă, posibilitatea de a asculta bătăile inimii [fătului] și o perioadă de așteptare de 72 de ore violează” drepturile religioase ale femeii însărcinate, iar cauza ridică pretenții constituționale substanțiale, motivează instanța de fond decizia de a deferi dosarul Curții Supreme.
Templul Satanic se descrie ca „organizație religioasă non-teistică dedicată practicii Satanice și promovării drepturile Satanice”.
„Templul înțelege figura lui Satan ca simbol al naturii inerente a omului, reprezentativă pentru rebelul etern, căutarea iluminată și libertatea personală mai degrabă decât o zeitate supranaturală”, conform website-ului organizației.
Într-un interviu oferit New York Times, unul dintre co-fondatori afirmă că nu crede cu adevărat în existența Diavolului, ci în separarea strictă a bisericii de stat. Grupul se opune de asemenea exceptării organizațiilor religioase de la plata taxelor.
În anul 2015, Templul s-a amestecat în disputa privitoare la Monumentul dedicat celor Zece Porunci așezat în incinta sediului parlamentului statal din Oklahoma, pretinzând să i se permită ridicarea chiar lângă monument a unei statui închinate lui Bafomet, sub același pretext al neutralității și tratamentului egal pe care autoritatea de stat trebuie să o acorde cultelor.
În cele din urmă, monumentul celor Zece Porunci a fost îndepărtat după ce Curtea Supremă din Oklahoma a decis că amplasarea lui în incinta Parlamentului violează Constituția SUA.
COMENTARIUL nostru (Provita București): Doctrina pro-avort și-a modificat fundamental parametrii de la oficializarea sa în URSS-ul anilor 1920 până astăzi. Printre altele, avansul științelor medicale și mai ales apariția fetologiei, care demonstrează clar umanitatea copilului nenăscut și fixează punctul de începere al vieții umane la momentul concepției au silit retorica pro-avort să recurgă fie la contestarea acestui adevăr medical pe criterii de opinie personală și „credință religioasă” – adică exact acuzația adusă mișcării pentru viață în deceniile trecute – fie să admită ființarea nenăscutului, dar să îi conteste acestuia calitatea de persoană, deci de purtător de drepturi. Pe drept cuvânt, această optică răsturnată poate fi numită… satanică!
Citește și: www.TotulDespreAvort.ro
Pro Vita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.