După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 5 ianuarie 2018

✡ Radu Carp 🔴 O decizie justă şi îndelung aşteptată: Ierusalimul - capitala statului Israel

Radu Carp este profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București, Director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice. Doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2002). MA în studii europene și relații internaționale, Institut Européen des Hautes Etudes Internationales, Nisa (1996).
Membru în Consiliul de Administraţie al SRTV (2012 - ) şi al Consiliului de Conducere al ICR (2017 - ). A ocupat funcțiile de director general al Institutului Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe (2010-2012), prodecan (2008-2010) și secretar științific (2010-2012) la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.

Ierusalimul este capitala statului Israel. Nimeni dintre cei care cunosc istoria şi realităţile demografice, precum şi economia acestui oraş, nu pune la îndoială acest adevăr. Chiar şi cei care critică politica actualei administraţii de la Washington recunosc acest adevăr, precum o face Bernard-Henri Lévy într-un articol publicat în numărul din 21 decembrie al Le Point.

Problema majoră a recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului este momentul ales. Ar fi fost indicat ca această recunoaştere să facă parte dintr-un plan mai amplu de pace şi de soluţionare a problemei statalităţii Palestinei. Procesul de pace fiind însă practic suspendat, orice soluţie, fie şi extrem de radicală, contribuie în mod paradoxal la reluarea negocierilor.

Ierusalim a fost declarat de ONU oraş internaţional în 1947, fără a face parte din noul stat Israel sau din statele arabe existente. O soluţie care trebuie privită din perspectiva momentului: încă se mai credea după al Doilea Război Mondial că este posibil ca un oraş să nu facă parte dintr-un stat, ci să aibă un statut special. La fel s-a crezut în cazul multor oraşe, dar istoria a arătat că Berlinul nu poate fi divizat între două state, după cum nici Trieste nu poate avea un statut special pe o perioadă mai lungă de timp. Berlinul a fost divizat din motive ideologice. Ierusalimul este divizat din motive religioase, iar această diviziune se dovedeşte a fi mai puternică decât cea ideologică, fiind încă prezentă. La ora actuală, această soluţie nu este viabilă. Singurele soluţii sunt posesia Ierusalimului integral de către Israel sau partajarea Ierusalimului între două state, Israel şi Palestina. Ultima soluţie era deja din ce în ce mai utopică încă înainte de momentul recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israel de către SUA.

Citeste mai mult: adev.ro/p21w9z

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.