După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 25 ianuarie 2018

Strania luptă dintre feministe și activiștii trans arată că am declarat război realității

Asistăm la o confruntare a activiștilor transgender cu feministele care înțeleg că feminismul este o dogmă depășită într-o lume în care bărbații pot deveni femei dintr-o toană

Pe măsură ce cultura identității proliferează și discuțiile despre „problemele transgender” – care nici măcar nu existau acum un deceniu – sunt tot mai zgomotoase, pare aproape imposibil să mai deschizi un ziar fără să dai peste acest subiect. Telenovela Anatomia lui Grey pare decisă să transforme felul în care persoanele trans sunt văzute, inclusiv prin prezentarea unui scenariu în care un veteran trans din armată [armata SUA, n. tr.] luptă împotriva interdicției pe care administrația Trump a impus-o la înrolare transgenderilor. Bradley Manning, bărbatul condamnat pentru dezvăluire de secrete militare care acum se prezintă drept „Chelsea,” a anunțat că va candida pentru un post de senator. Un ziar anunță că o activistă trans care și-a publicat o fotografie dezbrăcată până la brâu după ce și-a făcut operație de extirpare voluntară a sânilor este un exemplu de „tărie și curaj” de la care „putem cu toții învăța.”
Ceea ce este încă și mai ciudat este că asistăm la o confruntare a activiștilor transgender cu feministele care înțeleg că feminismul este în mod esențial o dogmă depășită într-o lume în care bărbații pot deveni femei dintr-o toană – și pot chiar să câștige premii destinate femeilor, indicând prin aceasta că sunt chiar mai buni în a fi femeie decât femeile biologice.
Această confruntare a luat forme fizice în câteva ocazii, cum a fost atunci când activiștii trans și feministele radicale s-au încăierat în parcul londonez Hyde Park toamna trecută. Mai recent, în Canada, feministele s-au declarat scandalizate când o „femeie trans” născut(ă) bărbat a fost aleasă lidera celei mai mari organizații de drepturile femeilor din Quebec și au subliniat că aceasta „nu este o femeie adevărată”.
„Marșurile Femeilor” desfășurate în America de Nord au fost o altă ocazie pentru a sublinia conflictul dintre mișcarea trans și feminism. Când am fost prezent la Marșul Femeilor din Washington, DC [eveniment de stradă „anti-Trump” al stângii radicale americane, desfășurat cu ocazia ceremoniilor de depunere a jurământului de către noua administrație, n. tr.] anul trecut ca jurnalist, am observat o „mare” de „pălării-vagin” de culoare roz purtate de mii de femei și bărbați. A devenit rapid cel mai recognoscibil simbol al mișcării. Însă acum, pălăriile roz au fost abandonate întrucât activiștii cu gândire ceva mai profundă au realizat că pălăria este probabil extrem de ofensatoare la adresa femeilor de culoare ca și la cea a „femeilor” care au penisuri sau cel puțin a celor care nu au vagin.
Dar nimic nu se compară cu scandalul provocat de decizia celor care se ocupă cu organizarea Marșului Femeilor în Vancouver: aceștia au invitat un vorbitor mai degrabă ciudat: Hailey Heartless, un „lucrător sexual” (prostituat) masculin care se recomandă „transsexual professional dominatrix” [sperăm că nu este nevoie de traducere, n. tr.] și se prezintă ca activistă feministă LGBTQ și susținătoare a legiferării prostituției.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.