După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 22 februarie 2018

Alianța Familiilor din România 🔴 O veste bună: Împărăteasa de la Miazăzi e pe drum 🔴 "Împărăteasa de la Miazăzi" suntem noi, cei care promovăm valorile creștine, pro-familie, pro-căsătorie și pro-viață. Această mișcare e formată din creștini din toate confesiunile și grupurile etnice, toate unite de aceași viziune de protejare și promovare a valorilor creștine și a libertății religioase...

Mantuitorul face o afirmatie misterioasa in Evanghelia dupa Matei 12:42: "Împărăteasa de la Miazăzi se va scula alături de neamul acesta în ziua judecăţii şi-l va osândi..." Care o fi intelesul acestor cuvinte? Au ele relevanta pentru zilele in care traim? Ori pentru valorile crestine? Rostite acum 2000 de ani, aceste cuvinte ne-au venit in minte in ultimele luni citind diferite titluri si informatii incurajatoare din presa occidentala. Parlamentul Bermudei a anulat decizia Curtii Supreme din Bermuda care a decretat un drept la casatorii homosexuale. Alegerile prezidentiale din Costa Rica sunt in faza finala unde ambii candidati se pronunta impotriva casatoriilor homosexuale. In Taiwan crestinii au demarat un proiect de anulare a deciziei Curtii Constitutionale din Taiwan, data anul trecut, care a decretat un drept la casatorii homosexuale. Recent Nigeria, unde sunt mai multi protestanti decit in Germania ori in Marea Britanie, a rusinat tarile occidentale pentru ca promoveaza o cultura a mortii, avortul si mai ales suicidul asistat. In Peru sute de mii de crestini au iesit in strada in toamna cerind insistent ca Ministerul Educatiei sa nu predea in scoli ideologia de gen. Sub presiune, guvernul a cedat. La fel in Paraguay, tot in toamna. Dar stirea probabil cea mai neobisnuita, care e si frecvent, dar si cu ingrijorare, discutata in presa occidentala, e proiectul de revizuire a Constitutiei Braziliei, initiat anul trecut de crestinii brazilieni, pentru decretarea unui drept la viata al copiilor nenascuti.
 
Ce au toate aceste tari in comun? Toate sunt tari in curs de dezvoltare si toate promoveaza valori morale crestine in conflict cu "valorile europene" atit de mult fluturate in presa occidentala si din Romania. In tarile Americii de Sud proiectele pro-valori sunt promovate in special de catolici si evanghelici. In doar ultimele luni presa occidentala a scris, cu multa ingrijorare si de mai multe ori, despre "alianta" catolicilor si evanghelicilor - cunoscuti in Romania ca neo-protestanti - din Lumea a Treia, o "alianta" care are ca obiectiv respingerea "valorilor europene" si consfiintirea valorilor crestine in legislatia si constitutiile tarilor Americii Latine. Actiuni similare au avut loc si in Africa, iar proiecte similare sunt inca in curs de desfasurare.
 
Rolul crestinilor evanghelici
 
Cine sunt acesti evanghelici? In Romania si in Europa in general se stie mai putin despre ei, dar influenta lor politica si legislativa in Statele Unite e enorma, in crestere in America Latina, si in crestere vizibila si in tarile de la sud de Sahara. In Africa la sud de Sahara 13% din intreaga populatie e evanghelica si in crestere, dar evaghelicii africani reprezinta 38% din intreaga populatie evanghelica a lumii. Cu ajutorul evanghelicilor americani, evanghelicii din tarile africane au fondat, in doar citeva decenii dupa prabusirea colonialismului european, multe universitati si colegii. De fapt, in unele din aceste tari, cum ar fi Uganda, numarul universitatilor si colegiilor evanghelice e mai mare decit numarul celor fondate ori finantate de stat. Europenii au plecat din Africa fara sa lase in urma universitati. Crestinii americani au umplut vidul, construind si fondind universitati, spitale, orfelinate, institute teologice, si incurajind tinerii sa se implice in politica. Dupa citeva decenii de investitii, rezultatele se simt. Iar Occidentul a inceput sa ia si el seama si sa se nelinisteasca.
 
America Latina
 
Infuenta evanghelicilor in America Latina e si ea in crestere. In ultimele decenii au crescut numeric si au devenit extrem de influenti in politica, mai ales in Brazilia. Dar nu numai acolo. Influenta lor politica a crescut pentru ca au format aliante utile cu catolicii promovind legislatii pro-valori care ingrijoreaza profund Uniunea Europeana si secularismul occidental. Atit de mult, de fapt, incit se intreaba daca nu cumva expansiunea ideologica a secularismului occidental si a Uniunii Europene s-a izbit de un zid care nu poate fi darimat. Si nu e de mirare considerind ce au realizat tarile Americii Centrale si Latine in trecutul recent. Citeva exemple.
 
Surprinzator cum ni s-ar parea, revolutionarii marxisti-leninisti ai anilor 70 din Nicaragua au devenit crestini. In 1979 au instaurat un guvern comunist in Nicaragua dar dupa prabusirea lui, pe vremea Presedintelui Reagan, liderii comunisti au devenit crestini si au promovat o politica valorica crestina. In ultimele decenii Nicaragua s-a opus in mod consistent si insistent in Natiunile Unite avortului si casatoriilor homosexuale. Honduras, El Salvador si Guatemala refuza sa legalizeze avortul. In ani recenti vasele morti olandeze au cautat sa intimideze aceste tari micute, dar au fost fortate sa se intoarca acasa, iar echipajul unora dintre ele a fost arestat. Avortistii olandezi au ancorat vase in apele internationale in dreptul acestor tari, aducind pe vas femei insarcinate pentru a face avort. Incidente de genul acesta s-au petrecut in Guatemala si Honduras. Si tot Guatemala a devenit a doua tara din lume, dupa Statele Unite, care a anuntat ca isi va muta ambasada din Tel Aviv la Ierusalim. In Caraibe se observa o coordonate similara a eforturilor catolicilor si evanghelicilor pentru stoparea avortului, a casatoriilor homosexuale, si a expansiunii culturii mortii in insulele din Caraibe. Iar in Chile tot ei au contribuit la alegerea unui presedinte conservator, pro-crestin, in alegerile din 2017. Noul presedinte, Sebastian Pinera, o inlocuieste pe presedinta socialista care a instituit in Chile parteneriatele homosexuale.
 
New York Times e ingrijorat
 
Brazilia e un caz care merita o examinare mai aprofundata deoarece ea ingrijoreaza pe secularisti si Uniunea Europeana in mod aparte. Si se intelege de ce. Brazilia e o tara imensa, atit geografic cit si demografic. Cu o populatie actuala de 210 milioane de oameni, si o piata de desfacere a produselor la fel de vasta, Brazilia e tot mai greu de intimidat si incepe sa devina tot mai constienta de ascendenta influentei ei globale. Conform Raportului Schuman publicat pe 13 februarie, in 2050 Uniunea Europeana si Marea Britanie vor avea, impreuna, doar 500 de milioane de locuitori in timp ce America Latina va avea 784 de milioane de locuitori iar America de Nord 433 de milioane. Influenta Uniunii Europene va scadea iar cea a Americii Latine si Africii va creste. In 2050 Brazilia va avea aproximativ 240 de milioane de locuitori, adica aproape jumatate din intreaga populatie a Uniunii Europe si Marii Britanie.
 
Pe 17 ianuarie New York Times a publicat un articol al carui titlu denota nelinistea autorului: A Perfect Marriage: Evangelicals and Conservatives in Latin America. ("Un mariaj perfect: evanghelicii si conservatorii Americii Latine") [Articolul: www.nytimes.com] Autorul e profesor de stiinte politice la Amherst College in Statele Unite. Evanghelicii, spune el, traiesc in fiecare cartier al Americii de Sud si transforma politica Americii de Sud mai mult ca oricare alta forta demografica, religioasa si politica. ("They are transforming politics like no other force. They are giving conservative causes, and especially political parties, new strength and new constituencies".)
 
Aproximativ 20% din intreaga populatie a Americii Latine e evanghelica. Acum trei decenii erau doar 3%. In unele tari din America Centrala ei formeaza aproape jumatate din populatia tarilor respective ori putin peste jumatate. Pastorii evanghelici sunt propovaduitorii principali impotriva revolutiei sexuale, a ideologiei de gen, si promoveaza drepturile parentale. Sloganul lor este "nu-ti baga nasul in familia mea", si "nu sminti mintea copiilor mei"! Dupa cum ne putem astepta, sunt numiti, in mod tendentos si peiorativ de catre autorul articolului "homofobi, patriarhali, intoleranti si conservatori". Autorul isi exprima ingrijorarea in mod direct: "ascensiunea evanghelicilor ingrijoreaza din perspectiva politica. Evanghelicii alimenteaza o noua forma de populism". ("The rise of evangelicals is politically worrisome. Evangelicals are fueling a new form of populism".)
 
In Brazilia, cei 90 de evanghelici din Parlamentul federal au blocat legislatii pro-homosexuale, au avut un rol important in demiterea si traducerea in instanta pentru coruptie a doi presedinti brazilieni in doar ultimii patru (4) ani, au inchis teatre si showuri decadente, etc. Spre dezamagirea autorului, anul trecut un pastor penticostal a fost ales primar a lui Rio de Janeiro, unul din cele mai mari orase din lume, dar si unul din cele mai prietenoase orase pentru homosexuali. Autorul e ingrijorat ca alti evanghelici ar putea face la fel si ar putea fi alesi ca primari in alte mari metropole ale Braziliei, cum ar fi Sao Paolo, cel mai european oras al Braziliei. De ce sunt evanghelicii atit de influenti politic, intreaba autorul? In primul rind pentru ca au format aliante ideologice cu politicienii catolici. Privind valorile crestine, parlamentarii catolici si evanghelici sunt pe aceasi pagina si voteaza in bloc, fara a urma linia de partid. In al doilea rind, au devenit influenti pentru ca, invatind de la evanghelicii Americii, si-au educat generatia tinara sa se implice in politica si sa domine punctele decizionale din societate, inclusiv tribunalele, prefecturile, consiliile municipale si primariile.
 
Un presedinte crestin in Brazilia?
 
Presa occidentala a continuat atacurile sarcastice impotriva evanghelicilor brazilieni in ianuarie cind publicatia americana The Atlantic a publicat The Rise of Brazilian Evangelicals("Ascensiunea evanghelicilor brazilieni"). Autorul e ingrijorat de posibilitatea alegerii la viitoarele alegeri ca presedinte al Braziliei a unui evanghelic. O personalitatea care deja se remarca e Jair Messias Bolsonaro, fost general in armata braziliana care de 10 ani frecventeaza biserica baptista. Conservator si pro-valori, posibilul candidat a lansat sloganul "fratele voteaza pentru fratele lui", cautind sprijinul evanghelicilor care alcatuiesc 22% din electoratul brazilian. La fel ca in Statele Unite, zice autorul, in Brazilia a devenit practic imposibil sa fii ales ca presedinte fara votul lor. [Articol: www.theatlantic.com
 
Dar stirea cea mai ingrijoratoare pentru occidentali este persistenta brazilienilor de a interzice avortul. Pe 8 noiembrie 2017 o comisie legislativa a Parlamentului brazilian a adoptat, cu un vot de 18 la 1, un amendament constitutional care urmareste consfiintirea in Constitutia Braziliei a "inviolabilitatii dreptului la viata din momentul conceptiei". [Articol www.pri.org] Amendamentul are nevoie de sprijinul a doua treimi din parlamentarii Senatului si a Camerei Deputatilor. Proiectul constitutional a fost initiat de un grup de parlamentari catolici si evanghelici si urmeaza sa fie dezbatut in primavara acestui an. Presa occidentala deja a lansat atacuri agresive la adresa inititorilor, acuzindu-i de fundamentalism. ("The constitutional amendment has fallen victim to religious fundamentalism ...")
 
Uniunea Europeana a luat si ea seama si a ripostat. Anul trecut au inceput tratative pentru un tratat comercial intre Brazilia si Uniunea Europeana. La insistenta Suediei, o clauza a fost introdusa in tratat, care, in cazul ca va fi acceptata, va forta Brazilia sa respecte "drepturile minoritatilor sexuale, identitatea de gen si drepturile reproductive". Ramine de vazut cine va ceda. Cert e ca Uniunea Europeana si ONU s-au izbit de un zid, un zid pe care noi il asemuim Imparatesei de la Miazazi, care s-a ridica impotriva secularistilor care se cred intelepti in felul lumii, dar neintelepti privind valorile crestine.
 
Inchizitia Romaniei impotriva crestinilor Romaniei
 
Si in Romania exista o miscare vasta care se identifica cu miscarea provalori din Lumea a Treia. Suntem noi, cei care promovam valorile crestine, pro-familie, pro-casatorie si pro-viata. Aceasta miscare e formata din crestini din toate confesiunile si grupurile etnice ale Romaniei, toate unite de aceasi viziune de protejare si promovare a valorilor crestine si a libertatii religioase. Europa a luat seama de asta, la fel ca miscarea seculara din Romania. La inceputul lunii CNCD, o institutie de stat finantata din banii nostri, a semnat un protocl de colaborare cu miscarea homosexuala din Romania. Numit "Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI", proiectul are ca unul din scopuri contracararea utilizarii abuzive a libertatii religioase pentru a genera intoleranta la adresa minoritatilor, inclusiv a "minoritatilor sexuale". Daca nu ati inteles la prima citire repetam din nou: o institutie de stat din Romania, CNCD, s-a aliat cu un grup sustinut si finantat de Uniunea Europeana pentru subminarea ori chiar anihilarea libertatii noastre religioase. Dupa cum se vede, CNCD se transforma in institut teologic care se pretinde a fi capabil sa interpreteze Sfintele Scripturi si sa determine care din afirmatiile noastre biblice ori religioase contin nuante de intoleranta la adresa "minoritatilor sexuale". Sugeram din nou romanilor sa nu se joace cu focul. Peste tot in lume unde casatoriile homosexuale au fost instituite, libertatea de exprimare, libertatea de constiinta si mai ales libertatea religioasa au fost drastic subminate. [Articol: www.mercatornet.com]

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.