După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 15 februarie 2018

Barnevernet a mai răpit un copil! Un băiețel de 12 ani a fost smuls cu forța de lângă părinți pe motiv că făcea homeschooling. Oficialii spun că „băiatul are nevoie să fie înscris la școala publică pentru a socializa”

Familia Leif și Terese Kristiansen trăiește un coșmar, după ce agenția care se ocupă de protecția copilului în Norvegia, le-a răpit copilul pe motiv că face homeschooling, scrie ActiveNews.ro.

Drama familiei Kristiansen a început în momentul în care părinții au luat decizia de a se întoarce în Norvegia, după mai mulți ani de locuit în Canada.

Aproape imediat ce a fost înscris la școala publică, copilul Kai a fost supus hărțuielii și bătut de colegi timp de mai multe luni. Sesizați, directorul și ceilalți oficiali ai unității de învățământ nu au luat nicio măsură. 

În aceste condiții, părinții au luat decizia de a-l educa pe micuțul de 12 ani acasă.

Pe 9 februarie, însă, șoc: agenții Barnevernet însoțiți de polițiști au dat buzna în casa familiei și l-au smuls pe Kai. Filmulețul, care a devenit viral pe facebook, arată cum agenții iau copilul însoțiți de țipetele terifiate ale copilului, care strigă „Nu”, de mai multe ori.

Conform lui Ray Skorstad, administratorul legal al unei asociații care asistă părinții ai căror copii au fost luați de Barnevernet,  motivația celor de la Barnevernet a fost aceea că „băiatul are nevoie să fie înscris la o școală publică pentru a socializa”.

Michael Donnelly, directorul pentru operațiuni globale al HSLDA (Home School Legal Defence Association),  a declarat că părinții sunt singurii care trebuie să decidă cum sunt educați copiii lor.

„Un astfel de atac reprezintă un atac asupra ideii de homeschooling. Părinții sunt singurii care au dreptul să decidă cum își educă copiii și ceea ce este cel mai bine pentru ei. Părinții nu trebuie să explice de ce aleg homeschooling-ul, dar familia Kristiansen are un motiv foarte bine întemeiat, acela de a-și proteja copilul în fața abuzurilor. A face educație acasă nu este o justificare pentru a lua un copil cu forța. Este o mare violare a drepturilor lui Kai și a drepturilor părinților săi. Facem apel la autoritățile norvegiene să-l returneze pe Kai părinților și vom face tot ce este posibil ca să se facă dreptate”, a precizat el.

Deocamdată, familia are dreptul să-și vadă copilul o dată pe săptămână, timp de o oră. Prima audiere în acest caz va avea loc pe 15 februarie.

Cine dorește să semneze un mesaj prin care să ceară Barnevernet să returneze copilul familiei Kristiansen, o poate face aici.

Barnevernet a devenit cunoscută în România după cazurile familiilor Bodnariu și Nan. Ambele familii și-au primit copiii înapoi după mai mulți ani de bătălii în justiție și proteste internaționale din partea opiniei publice românești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.