După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 4 februarie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Trebuie să cinstim creștinii persecutați

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
     
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
     
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
       
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
      
     

Pace, 
     
    Mihai Wurmbrand
Trebuie să cinstim creștinii persecutați


Un scriitor comunist sovietic pe nume Shamarov a publicat în 1968 la Editura Sovietică numită Znanie ("Informația") o carte-studiu asupra bisericii subterane a rușilor creștini intitulată "Nu li se poate pune botniță cu nici un chip!" Cum erau descriși acești creștini după 50 de ani de intense persecuții? Sub comunism milioane de creștini au fost închiși, torturați, și mulți uciși. Cu excepția câtorva biserici deschise de propaganda din marile orașe, 90% dintre biserici au fost închise sau dărâmate. Creștinii au fost chiar și închiși în ospicii, declarați nebuni și injectați cu forța cu droguri. După o astfel de persecuție intensă te-ai fi așteptat ca biserica să dispară.

Comunistul Shamarov a scris: "Predicatorii, cei care transmiteau activ religia în toate formele ei –cei din biserici (tradiționale) sau ai cultelor (mai mici), nu râdeau și nu glumeau. Ei acționau. Munceau zi și noapte. Predicau oriunde, în stații de autobuz sau tramvai sau în secțiile spitalelor. Căutau noi membri pentru întrunirile lor religioase. Căutau peste tot. Chiar pe stradă abordau o persoană dacă o vedeau cu o față tristă, supărată. Abordau un tânăr care trecuse printr-o problem sau tragedie personală!" Dragi creștini din vest, ați văzut des în lumea liberă un preot sau predicator stând într-o stație de autobuz sau oprind oameni pe stradă , studiindu-le expresia feței pentru a-și da seama dacă sunt abordabili pentru mesajul Evangheliei și astfel să înceapă o conversație? Care pastor din vest este dispus să învețe de la biserica persecutată?

Pentru a imita îndrăzneala acestor creștini ar trebui să facem asta zi și noapte. Este un obicei înrădăcinat să te odihnești după muncă. Dar scriitorul continuă "pastorii clandestini par a se odihni doar când ajung în ceruri." În biserica subterană nu doar pastori sunt activi. Astfel,cartea comunistă continuă: "Credința fără fapte, care să permit realizarea scopului, este moartă! Aceasta este ceea ce mulți dintre predicatorii cultelor le sugerează enoriașilor lor. Ei îi învață că singurul mod de a-L mulțumi pe Dumnezeu și de a-L slăvi este de a aduce noi credincioși în congregația lor. Astfel de pescari de oameni se străduiesc să-i câștige pe toți cei din jurul lor.” Te-a învățat pastorul din biserica ta să câștigi suflete pentru Hristos? Nu ți-ar plăcea să înveți să câștigi suflete de la astfel de creștini persecutați care au riscat închisoarea și chiar să fie lipsiți de copii lor pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu? Ai câștigat tineri din jurul tău pentru Hristos?


Ascultați cum sunt descriși acești creștini persecutați făcând asta. Comunistul Shamarov scrie: "Se apropie tăcuți de acest băiat sau fată pentru a-i alina, a le arăta empatia lor, a turna ulei liniștitor în sufletul lor, chiar oferindu-le ajutor financiar." Acești creștini persecutați câștigau foarte puțin. Totuși găseau resurse să ajute oamenii în nevoie. Când întâlnim oameni necunoscuți pe stradă, putem noi, creștini liberi, putem arăta empatie în sentimente și fapte necunoscuților, chiar dacă credem că au fost creați după chipul lui Dumnezeu? Această editură comunistă explică modul în care acești creștini din biserica subterană nu ar fi pierdut o astfel de ocazie. Autorul communist continuă:"Când apar nou veniți în biserica lor sunt înconjurați de atenția general a tuturor.... li se oferă cele mai bune locuri, li se răspunde la întrebări, sunt învățați alfabetul credinței.” Cine a stat lângă tine duminica trecută? Ai fost atent la cel din rând cu tine? Ești sigur că nu era un nou venit ori poate are nevoie de ajutor? Cartea comunistă afirmă, "Creștinii îi îndeamna pe credincioși să devină asistenți medicali. De exemplu o soră creștină era angajată într-un spital TBC. Ea informa biserica despre pacienții care nu aveau familie, care erau vizitați rar sau deloc. Creștinii vizitează astfel de persoane." Autorul comunist îi acuză pe creștini "că nu pierd nici o ocazie să prindă un suflet. Ei fac tot posibilul să inoculeze credința creștină în proprii copii sau în vecinii lor." Ce cuvinte incredibile de apreciere pentru creștinii persecutați din partea unui persecutor! Tu ți-ai ales profesia astfel încât să fii cât mai util în a-L servi pe Domnul? Ești preocupat de salvarea celor care lucrează pentru tine sau a celor din jurul tău?

Când Domnul Iisus era pe cruce, preoții acelor timpuri nu I-au oferit respect, dar au oferit respectful lor unui bandit! Ei nu L-au recunoscut pe Iisus ca pe adevăratul Rege al Evreilor. Dacă creștinii de azi din vest nu onoreaza creștinii persecutați, își ratează chemarea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.