După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 18 februarie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Tatăl Nostru

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
       
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
       
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
         
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
        
       

Pace, 
       
      Mihai Wurmbrand
Tatăl Nostru


Se spune că un vânător de păsări a prins o pasăre extrem de frumoasă și era gata s-o omoare și s-o împăieze. În momentul în care i-a pus cuțitul la gât, cumva, spre marea lui uimire, pasărea a vorbit: "Te rog cruță-mi viața pentru că am puișori în cuib. Dacă îmi vei arăta milă, îți voi împărtăși trei sfaturi simple de o inestimabilă utilitate pentru tine." Vânătorul s-a gândit că mai sunt multe alte păsări de prins și împăiat în pădure. Aceasta era totuși deosebită din moment ce putea vorbi. Cine știe ce înțelepciune divină pot învăța de la ea! Așa că i-a promis păsării că-i cruță viața numai dacă este de accord că sfaturile sunt bune. Pasărea i-a împărtășit cele trei sfaturi:

"Indiferent cine îți spune, nu crede ceva care nu are sens;
"Nu regret niciodată că ai făcut o faptă bună” și
"Niciodată să nu aspiri la un țel ce nu poate fi îndeplinit."

Prinzătorului de păsări i-au plăcut cele trei sfaturi. În trecut crezuse o grămadă de declarații absurde ale unor oameni importanți. Când a fost generos a avut pierderi financiare și a regretat. Deasemeni a uitat de multe ori cât de limitate îi erau propriile puteri umane pe când încerca acțiuni imposibile. Astfel, el nu a putut decât să laude pasărea, "Bravo, bune sfaturi, întradevăr!" și i-a dat drumul.

Abia ce și-a luat zborul, de îndată ce s-a așezat pe o ramură mai înaltă a copacului, pasărea a început să-l insulte. "Prostule, idiotule, de ce mi-ai dat drumul? In burtă duc un diamant prețios. Dacă mă omorai, ai fi fost bogat pe viață!" Auzind asta, vânătorului i-a părut rău imediat că a eliberat pasărea. A început să se cațere în copac să prindă din nou pasărea care zbura mai sus și mai sus. În sfârșit, o mișcare greșită și vânătorul a căzut și și-a rupt picioarele. În timp ce gemea în mari dureri, abia putându-se mișca, pasărea s-a apropiat, bătându-și joc de el: “Cum poate cineva să fie mai prost ca tine?

Ți-am dat trei sfaturi pe care le-ai apreciat ca fiind excelente. Cum ai putut să nu le urmezi măcar cinci minute? Primul meu sfat pentru tine a fost să nu crezi nimic care pare absurd, indiferent cine îți spune. Cum ai putut să crezi că în stomacul unei păsări se poate gasi o piatră prețioasă? Ți-am mai spus să nu regreți niciodată că ai făcut o faptă bună. Mi-ai dat drumul. De ce ți-ar părea rău? Deasemeni te-am sfătuit să nu te forțezi pentru ceva prea înalt. Cum ți-ai putut închipui că ai putea să prinzi o pasăre cu mâinile goale? De ce te-ai cățăra în copac să prinzi o pasăre? Ești necugetat!"

Nenumărați creștini spun rugăciunea "Tatăl Nostru". Daca nu ar fi fost și ei induși în eroare de politicieni, de evoluționiști fără minte care pretind că lumea a apărut prin ea însăși, chiar și de propaganda ateistă, ce fericiți ar mai fi! Dar noi ne asemănăm vânătorului de păsări. Când spunem "Tatăl nostru" fața voastră ar trebui să strălucească de bucurie. Nu sunteți orfani ci aveți un Tată. Am cunoscut copii care au crescut ca orfani in timp ce tatăl lor era în închisoare. Când a fost totuși eliberat, numindu-l "tată" pentru ei era ceva special,diferit. Tonul trăda o bucurie fără margini. Ei deveniseră ca și ceilalți copii, și ei aveau de acum un tată. Creștinii au un Tată. Ei nu sunt niciodată singuri, abandonați. Dumnezeu, ca cel mai bun Tată, are grijă de ei. "De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său." scrie Apostolul Pavel în Epistola către Romani 8:28. El a fost întemnițat, de câteva ori, aproape a fost ucis, și totuși l-a recunoscut pe Dumnezeu ca Tatăl său. Credeți într-adevăr primele cuvinte ale rugăciunii și o pace profundă vă va inunda sufletul.


Un căpitan de vas, pentru a-i face o plăcere, și-a adus fetița la bord. Pentru că știa că va fi ocupat, a adus pe vas și ingrijitoarea fetiței. În mijlocul oceanului s-a stârnit o furtună puternică și vasul părea gata să se răstoarne. Căpitanul a ordonat pregătirea bărcilor de salvare. Tremurând plină de spaimă, îngrijitoarea a dat buzna în cabina principală să trezească copilul: "Repede, îmbracă-te, vasul se scufundă!" Copilul s-a frecat la ochi, întrebând: “Unde este tata?" "Tatăl tău este pe puntea căpitanului, unde în altă parte din moment ce el este căpitanul!" Atunci fata i-a replicat râzând, "Fii pe pace. Cum poate un căpitan să lase vasul să se scufunde cu propria fiică la bord?"

Avându-l ca tată pe Creatorul Lumilor putem fi liniștiți în pace. Viața vostră nu se va sfârși în pierzanie. Chiar și cărând o cruce de-a lungul vieții, noi creștinii credem că viața va fi urmată de o înviere glorioasă. Tatăl este întodeauna veghetor. Asigurați-vă totuși că îl aveți pe Dumnezeu drept Tată. Nu este valabil pentru toată lumea...Domnul Iisus a reproșat unor oameni răi: "Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii."(Ioan 8:44) Dacă în inima voastră este minciună, înșelăciune, egoism, credință greșită, nu se poate spune ca sunteți fără de tată dar aveți un tată greșit care își aruncă victimele în iad. Dacă te pocăiești, dacă crezi că păcatele tale au fost iertate și ești gata să începi o viață nouă creștină în dragoste și adevăr, atunci te-ai născut dintr-un nou Tată. Plin de bucurie vei putea spune "Tatăl Nostru" cu conștiința faptului că Tatăl tău este același Dumnezeu care a creat la început cerurile și pământul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.