După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 3 martie 2018

Iată și o veste bună: Senatul unui stat din America adoptă legea pro viață care interzice avortarea copiilor după detectarea primelor bătăi ale inimii

Senatul din statul american Iowa a adoptat miercuri o lege pro viață, cunoscută sub denumirea de „Bill of Heartbeat”, care, dacă va fi pusă în aplicare, după ce va trece de Camera inferioară a parlamentului, va scoate practic în afara legii avortarea copiilor cu bătăi ale inimii detectabile.

Inimile copiilor încep să se formeze în a 21-a zi de sarcină, dar bătăile inimii sunt detectate la ecografie cu câteva săptămâni mai târziu.
Camera superioară din Iowa a aprobat acest proiect de lege cu 30 de voturi pentru și 20 împotrivă, scrie LifeSiteNews, potrivit ActiveNews.ro.

Se așteaptă acum votul Camerei inferioare, controlată de majoritatea republicană. Dacă legea va fi votată și aici, practic,  medicii care vor face avorturi după ce au detectat bătăi ale inimii copilului vor putea fi acuzați de crimă.
 
Singura excepție de la lege s-ar aplica sarcinilor care pun în pericol viața mamelor.

„Acest proiect de lege este punctul de plecare pentru toată guvernarea civilă”, a declarat senatoarea Amy Sinclair, precizând că măsura anti-avort nu este un război împotriva femeilor. „Aproximativ jumătate (50%) dintre persoanele pe care alegem să le protejăm sunt femei, deci, dacă legea nu va trece, acesta va fi adevăratul război împotriva femeilor”.
 
Mama căreia i se face un avort (care contravine acestei legi) nu va putea fi pusă sub acuzare, dar medicii care efectuează astfel de avorturi sunt pasibili de amendă și/sau cinci ani de închisoare pentru comiterea cu bună știință a unui avort la cerere dacă bătăile inimii fătului sunt detectabile.

În ciuda oportunității de promovare a acestei legi împotriva avorturilor, un număr mare de grupuri pro-viață s-au ferit să sprijine această inițiativă legislativă. Argumentul lor: dacă va fi pusă în aplicare,va avea drept consecință litigii prelungite și, în cele din urmă, instanța va da câștige de cauză celor care o vor contesta.

Multe voci susțin că această lege ar încalca hotărârile Curții Supreme a Statelor Unite, care afirmă că femeile au dreptul legal la avortm și că o astfel de abordare va fi putea fi ușor atacată ca neconstituțională.

Anul trecut, cand „Bill Heartbeat” a fost introdus în Tennessee, mișcarea „Tennessee Right to Life” s-a opus, susținând că nu dorește să sprijine măsuri care nu au șanse de câștig în fața instanței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.