După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 4 martie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Credința noastră în miracolele lui Dumnezeu

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
         
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
         
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
           
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
          
         

Pace, 
         
        Mihai Wurmbrand
Credința noastră în miracolele lui Dumnezeu


De ce atâtor de mulți le este greu să creadă în miracole? Sunt chiar și preoți care, pretinzând că sunt raționaliști, le este greu să-și exprime încrederea în multele miracole descrise în Bible.

Aceasta se întâmplă pentru că noi oamenii nu percepem propria existență, propria conștiință, simțurile și mintea noastră, ca pe cel mai unic miracol, ceva fără comparație. Viața este dincolo de implicația simplistă a cauzei și efectului. Propria noastră existență este un "semn" al "puterii" "lucrării" lui Dumnezeu. Domnul Iisus încearcă să-și convingă neîncrezătorii preoți evrei ai acelori timpuri, că ei sunt un miracol, "sunteți dumnezei" (Ioan 10:34) și că există miracolul învierii din morți pentru că Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii și nu al celor morți (Luca 20:38.) Când cineva este scăldat într-o lumină puternică, orbitoare, îi va fi foarte greu să distingă lumina unei lumânări. Apostolul Ioan scrie despre această "adevarată Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. ” (Ioan 1:9). Fiind noi înșine un miracol în desfășurare căutăm să negăm lumina orbitoare și să ne ascundem în întunericul necredinței.

Corpul nostru, conștiența noastră, mintea, cele cinci simțuri ale ei, nu sunt “obișnuite”. Suntem cu toții nimic altceva decât miracole ambulante. Cel care nu crede în miracolele lui Dumnezeu se aseamănă nebunului din poveste, care când se uita în oglindă își putea vedea corpul dar se întreba unde îi este capul.

Ceva care se întâmplă în afara înțelegerii noastre naturale a cauzei și efectului îl numim miracol. Orice ne înconjoară și noi oamenii pretindem că înțelegem, dar de asemeni, și ceea ce ne înconjoară și nu înțelegem, ambele sunt în întregime de înțeles pentru Creatorul nostu, pentru Dumnezeu.

 Pentru Tatăl nostru atotputernic totul vine în mod natural. Pentru noi ceea ce este natură este ceea ce înțelegem și în mod subiectiv, numim ceea ce nu înțelegem ca fiind în afara naturii. Pentru cei ce se încred în providența Domnului, totul vine în mod natural. Din punctul de vedere al fizicianului, tot ce se întâmplă în biologie pare o minune. Din perspectiva unei pietre, o plantă crescând de dedesuptul și în jurul ei, este un miracol. La fel, pentru un copac, psihicul nostru uman plin de idei, de dorințe, este un miracol. Copilașii neavând discernământ se știe că duc nevinovat toate obiectele la gură, ca și cum s-ar putea mânca. Fiind total orbiți de lumina conștienței noastre, noi oamenii imităm comportamentul lipsit de rațiune al apostolului Petru, martor al Miracolului Transfigurării. Pe când se afla pe munte, fiind orbit deodată de fața strălucitoare a Domnului, Petru s-a gândit că ar putea fi în stare să păstreze momentul miraculous în piatră, propunând construirea a trei colibe. Pe bună dreptate, Luca, autorul evangheliei adaugă: "nu știa ce spune. " (Luca 9:33.)

Apariția pe Pământ a Fiului lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus, a fost un miracol. Cea mai bună dovadă că întreaga umanitate a fost atât de impresionată, încât a decis să-și împartă istoria într-o perioadă (eră) înainte de Hristos (ÎC) și o perioadă după nașterea Lui (DC.) De ce ne-am îndoi de acțiunile miraculoase ale lui Iisus, de puterea Lui? Mintea noastră muritoare ar vrea să ocupe acest pământ; ne-ar plăcea să păstrăm momente de conștiență pentru totdeauna. Neîncrederea în miracolele lui Dumnezeu provine dintr-o astfel de gândire primitivă, crezând că ar trebui să avem controlul vieții, al unei țări. Omul, în mândria lui devine prost și într-adevăr începe să nu mai știe despre ce vorbește. Cu toate acestea, Biblia scrie:” Al Domnului este pamântul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc! (Psalm 24:1.) “Psalmul 103:15 spune:” Omul! Zilele lui sunt ca iarba, și înflorește ca floarea de pe câmp.”


Nu, oamenii pe pământ, între naștere și moarte nu-și pot închipui a fi cineva. Nu avem altă variantă decât să avem încredere în Creatorul nostru și în puterile Lui. Cei care nu cred în puterea miraculoasă a lui Dumnezeu, gândesc în obișnuitul mod prostesc. Precum animalele primitive marchează un teritoriu, asupresc precum în dictaturile comuniste pe tovarășii lor umani.

Iubirea, speranța, credința nu vin natural prin vreun fel de evoluție, din mâncare, din metal sau piatră. Aceste virtuți sunt miracole. Cea mai bună dovadă este că nu există lucrare ateistă de caritate, nu există orfelinate ateiste, spitale ateiste, în timp ce nenumărați creștini lucrează din generozitate. Un slujitor al Domnului necredincios seamănă cu un hoț care a devenit ofițer de poliție. Cine ar avea nevoie de un astfel de polițist?

Textul din Evanghelie citat mai sus vorbește și despre minunea minunilor care ne permite nouă oamenilor să credem în miracole: un suflet creștin născut din nou. Acest miracol apare iar și iar în toți creștinii credincioși și prin urmare devin încredințați de miracolele lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.