După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 11 martie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Cine este Iisus Hristos?

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
          
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
          
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
            
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
           
          

Pace, 
          
         Mihai Wurmbrand
Cine este Iisus Hristos?


Când încercăm să obținem admirația cuiva, cel mai adesea folosim cele mai bune, cele mai atractive descrieri, orice ar impune respect. În evanghelii nu este așa. Cei patru evangheliști nu încearcă să crească credința în Iisus, într-un mod obișnuit.

Fără a menaja sentimentele cititorului, de la cel mai rău la cel mai bun, de la cel mai credibil pâna la cel mai îndoielnic, citim despre Iisus: " Nu zicem noi bine că ești samaritean și că ai drac?" (Ioan 8:48) Alt pasaj spune: " Prietenii lui Isus, când au auzit cele ce se petreceau, au venit să pună mâna pe El. Căci ziceau: "Și-a ieșit din minți." (Marcu 3:21) Cine are nevoie de asemenea “prieteni?”

Ni s-a spus că respectabili lideri religioși au susținut că Iisus a fost "un înșelător" (Matei 27:63) apoi, “Omul acesta nu vine de la Dumnezeu" și, "Este un păcătos," sau " Acesta nu stim de unde este.” (Ioan 9:1-41)

Apostolii însași îngîna complimente neverosimile, “Ei au răspuns: "Unii zic că ești Ioan Botezatorul; alții: Ilie; alții: Ieremia sau unul din proroci.” (Matei 16:14) Toate aceste personalități erau moarte sau profetul Ilie este descris ca dispărând de pe Pământ fiind luat la ceruri într-un car de foc. Regele Irod este de părere că, “Acesta este Ioan Botezătorul! A înviat din morți.”  

Deși invitat de familii importante, I s-a arătat puțin sau deloc respect. Iisus i-a spus unui fariseu pe nume Simon:” Am intrat în casa ta, și nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele … Tu nu Mi-ai dat sărutare … Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn … (Luca7: 44-46)

Iată și niște aprecieri pozitive: Nicodemus, "un conducător al evreilor" impresionat de miracole, numește pe Iisus: "un învățător venit de la Dumnezeu." Nathanael din Bethesda, a exclamat, “Rabi, Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Tu ești Împaratul lui Israel!” (Ioan 1:49) Samariteni întâlnindu-L pe Iisus exclamă deasemeni: “stim că Acesta este în adevăr Hristosul, Mântuitorul lumii.” (Ioan 4:42) Spirite diavolești prin gura unui posedat: “Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preaînalt.”

Discipolii, văzându-L pe Iisus mergând miraculos pe mare, au spus: “Cu adevărat, Tu ești Fiul lui Dumnezeu!” (Matei 14:33) Titulatura “Fiul lui Dumnezeu” nu este neapărat specifică lui Iisus. Conform genealogiei lui Iisus, Adam, primul bărbat, este numit Fiul lui Dumnezeu. (Luca 3:38) Iisus Însuși propovăduiește: “Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!” (Matei 5:9)

El își întreabă apostolii, “cine ziceți că sunt?” Iisus insistă să afle ce fel de credință are fiecare apostol. Iisus caută tipul de credință în care “nu carnea și sângele ți-a descoperit lucrul acesta.” Există două tipuri de credințe. Există “credință în idei împărtășite de o comunitate” născută din ceea ce experimentăm prin simțurile noastre, împărtășind convingerile celorlalți oameni. Mintea este schimbătoare. O astfel de credință nu va rezista încercărilor, persecuțiilor, îndoielilor. Iisus caută credința personală care ne este dezvăluită de Dumnezeu. În povestirea celor doi discipoli mergând pe drumul către Emmaus, amândoi dezvăluindu-și credința lor umană, ideile epocii în care trăiau: " Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel " Când și-au recunoscut Domnul înviat, evanghelia scrie că totuși “atunci li s-au deschis ochii si L-au cunoscut;” (Luca 24:13-35) Iisus Își spune deasemeni Fiul Omului. Iată cum îl descrie profetul Daniel pe Iisus revelat. Asta este ceea ce creștinii cred:

"M-am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte și iată că pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a înaintat spre Cel îmbatranit de zile și a fost adus înaintea Lui. I s-a dat stăpânire, slavă și putere împărătească, pentru ca să-I slujească toate popoarele, neamurile si oamenii de toate limbile. Stăpânirea Lui este o stăpânire veșnică și nu va trece nicidecum, și Împărăția Lui nu va fi nimicită niciodată. (Daniel 7:13-14)" Să ne rugăm pentru o astfel de credință revelată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.