După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 25 martie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce nevoi avem?

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
            
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
            
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
              

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
             
            

Pace, 
            
           Mihai Wurmbrand
Ce nevoi avem?


Domnul Iisus îi spune lui Nicodim, un conducător al iudeilor acelor vremuri, "Adevărat, adevărat iți spun că Noi vorbim ce știm și mărturisim ce am văzut;" (Ioan 3:11)

Toți avem părinți proprii. Dumnezeu care a creat cerul și pământul este tată pentru noi toți. Rugăciunea Domnului începe cu cuvintele "Tatăl nostru" și nu cu cuvântul "Tată". Oamenii sunt posesivi. Nu putem totuși să-l monopolizăm pe Dumnezeu pentru nevoile fiecăruia. De aceea, trebuie să avem încredere că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre.

Să ne imaginăm pentru o clipă o întâlnire a orbilor din Evanghelii, care și-au redobândit în mod miraculos vederea când au fost vindecați de Iisus. Unul dintre ei ar fi spus, Iisus m-a vindecat cu o singură propoziție: " Du-te, credința ta te-a mântuit." (Marcu 10:52) Două alte persoane care au fost oarbe l-ar contrazice spunând: "Nu poate fi atât de simplu. Noi știm cum Iisus Și-a pus mâna pe ochii noștri." (Matei 20:34) Alt orb ar fi întrebat, "De câte ori te-a atins Iisus? Când ei ar fi răspuns, "O dată" atunci cel din urmă ar fi replicat, "Imposibil. Pe mine a trebuit să mă vindece în două etape. Cînd M-a atins prima dată, vedeam oamenii ca niște copaci, dar mi-am recuperat în totalitate vederea doar după a doua atingere a lui Iisus." (Marcu 8:24)

"Și aceasta pare greu de crezut" a replicat un alt fost orb din această adunare. "Iisus m-a vindecat doar după ce a făcut o pastă din saliva Sa și niște țărână. Chiar și după ce mi-a aplicat-o pe pleoape, am fost trimis să mă spăl în scăldătoarea Siloam și doar după aceea am putut vedea." (Ioan 9:7) Biblia descrie mulți orbi care au fost vindecați de Iisus și fiecare într-un alt mod. Fiecare dintre noi facem din experiența noastră individuală o doctină proprie sau o părere despre cum ar trebui Dumnezeu să acționeze. În felul acesta, distrugem frăția noastră creștinească. Apostolul Pavel scrie că lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea iubirii pentru Hristos care întrece orice cunștință și plinătatea lui Dumnezeu poate fi înțeleasă doar împreună cu toți sfinții. (Efeseni 3:18-19)


Un rege din India a adunat în jurul unui elefant câțiva învățați care erau orbi. Le-a cerut părerea despre acest animal. Cei care au atins corpul elefantului, au spus că seamănă cu un buștean imens. Cei care iau atins picioarele, au comparat animalul cu patru stâlpi înalți iar cei care i-au atins coada l-au comparat cu un șarpe. Cei care i-au atins fildeșii l-au comparat cu un material din os. Totuși elefantul era mai mult decât părțile sale și totuși era doar atât, un elefant. Fiecare punct de vedere propriu este un punct de orbire, din moment ce nu realizăm că punctele noastre de vedere mai degrabă ne limitează în loc să ne îmbunătățească perspectiva. Așadar, Biblia vorbește despre o nouă naștere din apă și din duh. Nici apa, nici duhul nu au părți individuale. Ele sunt elemente omogene. Biblia povestește despre înțelepciunea regelui Israelului, Solomon. O veche legendă evreiască descrie cum regina etiopiană din Saba a asistat la una dintre judecățile lui Solomon. Doi evrei în vârstă au venit în fața lui Solomon cu următoarea dispută: Unul dintre ei vânduse celuilalt o bucată de pământ. Cumpărătorul descoperise apoi o comoară îngropată. El a adus-o vânzătorului dar acesta nu a vrut să o primească. Cumpărătorul a explicat că el a cumparat terenul cu bună credință dar prețul pe care l-a plătit pentru el nu acoperea și comoara îngropată, deci, ar trebui să-i revină vânzătorului. Vănzătorul a explicat că el a vândut terenul în întregimea lui, cu orice s-ar fi aflat sub el și astfel nu ar fi fost cinstit din partea lui să primească asemenea comoară. Fiecare striga la celălalt în fața lui Solomon: “comoara este a ta!” “Ba nu, comoara îți aparține” a replicat celălalt.” În țipetele aceste fără sfârșit, nici unul dintre ei nedorind să accepte comoara, înțeleptul împărat Solomon a întrebat pe cei doi adversari: “Aveți copii?” “Da, un fiu necăsătorit,” a răspuns unul, iar celălalt avea o fată nemăritată. Solomon a hotărât:” Atunci fiul tău să se căsătorească cu fiica lui și dați-le lor comoara.” Regina din Saba se mira de o astfel de dispută. “În ținuturile noastre, regele sau regina i-ar fi aruncat pe amândoi în închisoare și ar fi luat comoara.” Solomon a replicat, ” Poporul lui Dumnezeu consider astfel: Toată lumea știe că este mai bine să dai decât să primești!” . Da, Rugăciunea Domnului începe cu “.. nostru.” Trebuie să ne rugăm pentru nevoile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.