După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 1 martie 2018

Nu lăsați niciodată acești "șase oameni" să pună mâinile pe volanul de conducere al Bisericii...

Pentru mai bine de 2000 de ani Biserica a supraviețuit la războaie, persecuție, erezii, tirani, șarlatani, profeți falși, escroci și rebeli dezbinători. Satan a atacat Biserica din exterior și a infiltrat-o din interior, însă cu toate acestea Creștinismul crește mai rapid în anumite părți ale lumii decât oricând altcândva în istoria umanității.

Asta nu înseamnă neapărat că diavolul s-ar retrage. El este un dușman neobosit, iar noi trebuie să fim în mod constant conștienți de strategiile lui. Atunci când diavolul atacă, el folosește în mod normal agenți umani care duc la îndeplinire lucrarea sa. Acesta este și motivul pentru care păstorii Bisericii sunt chemați să protejeze poporul lui Dumnezeu de cei care ar putea deturna misiunea noastră. 

În toți anii mei de slujire am observat că trucurile diavolului sunt de fapt la fel, oriunde ai merge. El folosește o proiecție familiară de caractere care să pună discordie în Biserică, să ne distragă de la misiunea noastră și să ne facă să ne schimbăm direcția. Dacă acești oameni se regăsesc în cadrul Bisericii tale, ei trebuie confruntați. Nu lăsa niciodată pe următorii șase oameni să pună mâinile pe volanul de conducere al Bisericii:

1. Controlorul financiar

Fiecare Biserică are nevoie de sfatul înțelept al sfinților mai în vârstă, inclusiv al acelora care au experiență în domeniul afacerilor. Doar că uneori, atunci când oameni imaturi spirituali sunt puși în astfel de poziții, ei pot dezvolta un sens de proprietate sau de îndreptățire. Dacă acest aspect nu este verificat, ei încearcă să-și folosească banii proprii pentru a cumpăra influență. Acesta a fost de fapt și păcatul lui Anania și Safira din Faptele Apostolilor 5, iar pedepsirea lor severă a clarificat aspectul că lui Dumnezeu nu îi place când oamenii încearcă să controleze Biserica Sa cu banii lor.

Iacov 2:1-7 îi avertizează pe păstorii bisericilor să nu dea locuri în fața Bisericii celor bogați. Cu toate acestea... în multe congregații membrii bogați și-au mituit traseul lor spre a ajunge într-un loc de favoare așa încât să poată lua ei decizii acolo. Păstorii slabi nu vor schimba acest tip de comportament pentru că...ei se tem să nu ofenseze pe marii donatori.

2. Auto-intitulatul proroc

Trebuie să dorim cu seriozitate darul profeției în bisericile noastre (1 Tesaloniceni 5:20-22). Dar apostolul Pavel i-a avertizat pe coloseni cu privire la oamenii super-spirituali care pretind că știu întotdeauna ceea ce spune Dumnezeu celor din conducere (Coloseni 2:18-23).

Diferența dintre profeții adevărați și cei auto-proclamați este atitudinea lor. Profeții legitimi sunt iubitori, au o inimă de slujitor și sunt supuși autorității evlavioase. Profeții periculoși sunt cei care nu pot fi corectați. Ei sunt mândrii din punct de vedere spiritual, tind să fie critici la adresa pastorilor și adesea lasă o urmă de relații distruse în urma lor. Să nu lăsați niciodată pe cineva de acest gen să fie într-o poziție de conducere.

3. Primitorul de atenție

În biserică noi îi încurajăm pe credincioși să-și descopere darurile lor. Aceasta funcționează bine atunci când cineva apare în jurul lor și are nevoie să dovedească ceva cuiva sau persoanei sale. Apoi, lucrurile devin ciudate...mai ales pentru că bisericile au platforme și microfoane. Oamenii nevoiași din punct de vedere emoțional vor scena. S-ar putea chiar să ceară o șansă de a predica sau de a cânta un solo și s-ar putea să se înfurie dacă nu îi lași.

Din modul cum am înțeles eu Scriptura, Dumnezeu nu alege oamenii care vor să fie văzuți de oameni, nici pe cei cărora le place să se audă vorbind. El cheamă bărbați și femei care știu că nu au nimic de oferit. El alege slujitori care nu se încred în abilitatea lor ci în El. Noi trebuie să-i învățăm pe acaparatorii de atenție imaturi că Dumnezeu trebuie să zdrobească toată ambiția egoistă înainte ca El să-i poată pune într-o poziție sau postură vizibilă. Și trebuie să-i învățăm că lucrarea este cu privire la a sluji atunci când nimeni altcineva nu te vede.

4. Răzbunătorul amar

Biserica este plină de oameni cu stima de sine scăzută sau care au fost răniți de păstori sau de alți membrii din biserică. Asta este de înțeles. Dar dacă cineva nu și-a rezolvat rănile proprii, el poate răspândi resentimentul lui precum un cancer. Evrei 12:15 ne avertizează să fim atenți cu privire la cei care au o "rădăcină de amărăciune" deoarece ei vor cauza tulburare, vor răspândi bârfe și vor pângării pe mulți. Amărăciunea este adesea și cauza multor dezbinări de biserici. Să nu lași niciodată o persoană cu amărăciune să fie într-o poziție de conducere.

5. Prădătorul sexual

Pavel a spus păstorilor din Efes să "luați seama deci la voi înșivă și la toată turma" (Faptele Apostolilor 20:28). Această atitudine de vigilență este în mod special importantă în mediul sexual lipsit de griji din zilele de astăzi. Lupii prădează pe cei inocenți și asta îi include pe copii, femeile abuzate care au o stimă de sine scăzută și oricine altcineva care se luptă cu confuzia sexuală. Bisericile trebuie să pună în aplicare reguli stricte cu privire la cine lucrează cu copiii și cu tinerii. Și noi trebuie să fim voitori să confruntăm pe orice persoană imorală, bărbat sau femeie, care se folosește de biserică să-și găsească un nou partener de sex.

6. Imaturul știe-tot

Cu mult timp în urmă, Satan a condus o rebeliune angelică în ceruri. De atunci, mulți lideri au încercat să răstoarne pe alți lideri pentru a le lua locul și poziția. Acest proces este întotdeauna murdar și produce divizare, iar cei care conduc astfel de rebeliuni descoperă că ciclul acesta murdar este repetat și destul de ușor pot ajunge ei în situații similare. Ce oferi aceea primești.

Am putea elimina această durere dacă liderii creștini l-ar imita pe David, care a așteptat cu răbdare ca Dumnezeu să-i dea tronul în loc să pună mâna pe poziția regelui Saul. Oricare lider creștin care este prea dornic să conducă nu a fost pe deplin testat. De asemenea, Apostolul Pavel ne avertizează de faptul că nu trebuie să punem un nou convertit într-o poziție de conducere, "să nu fie convertit de curând, ca nu cumva să se umfle de mândrie și să cadă sub aceeași condamnare ca și diavolul" (1 Timotei 3:6).

Biblia ne-a oferit avertismente clare cu privire la cine să avem încredere în domeniul conducerii în biserică. Nu acordați vreunuia din aceste șase caractere vreo poziție în biserica voastră până ce nu se pocăiec cu adevărat și până ce Duhul Sfânt nu le-a transformat caracterul.

Thom Rainer, președintele LifeWay Christian Resources

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.