După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 1 aprilie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: O rugăciune pentru când ești în necaz

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
             
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
             
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
               

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
              
             

Pace, 
Mihai Wurmbrand
O rugăciune pentru când ești în necaz


Mi s-a cerut să vorbesc într-o biserică despre perioada de 14 ani în care am fost închis de către comuniști în România. Le-am spus povestea unui doctor din timpurile începutului creștinismului care a fost întemnițat pe nedrept de către împărat. După câțiva ani, familiei i s-a permis să-l viziteze, și la început au fost înspăimântați. Era îmbrăcat în niște zdrențe, mâncarea lui o reprezenta o felie de pâine și o ceașcă de apă pe zi. Apoi, soția lui l-a privit mai cu atenție. "Cum de arăți atât de bine?" a întrebat ea. "Ai aerul cuiva care tocmai s-a întors de la o nuntă." Doctorul i-a replicat zâmbind că a găsit un leac pentru toate necazurile, "un ceai bun împotriva oricărei suferințe sau întristare. El conține șapte plante, și le voi enumera pentru tine.

"Prima este mulțumirea: fii recunoscător pentru ceea ce ai. Desigur tremur de frig în aceste zdrențe ronțăind ca mincare o coaja de pîine uscata, dar aș fi fost mult mai rău dacă împăratul m-ar fi aruncat dezbrăcat într-o temniță fără nimic de mâncare.
"A doua plantă este simțul realității. Indiferent dacă m-aș bucura sau m-aș îngrijora, m-aș afla tot în închisoare, și atunci, de ce aș suferi?
"A treia este amintirea păcatelor trecute: numără-le, și presupunând că fiecare păcat merită o zi în închisoare, socotește câte vieți ar trebui să-ți petreci în spatele gratiilor—așa ai scăpat mult mai ieftin.
"A patra este gândul la durerile pe care Hristos le-a purtat bucuros pentru noi. Dacă singurul om care a putut vreodată să-și aleagă destinul pe pământ a ales durerea, înseamnă că a văzut în ea o mare valoare. Astfel, observăm că, purtată cu seninătate și bucurie, suferința ne mântuiește.
"A cincea plantă este faptul că suferința ne-a fost dată de Dumnezeu ca din partea unui tată, nu să ne facă rău, ci ca să ne curețe și să ne purifice. Suferințele prin care trecem sunt menite să ne purifice, să ne pregătească pentru cer.
 "A șasea este faptul că nici o suferință nu poate dăuna unei vieți creștine. Dacă plăcerile cărnii reprezintă totul, durerea și închisoarea aduc sfârșitul scopului pe care un om îl are în viață; dar dacă esența vieții este adevărul, nici o celulă de închisoare nu-l poate schimba. Închisoarea nu mă poate împiedica să iubesc; gratiile nu pot elimina credința. Dacă idealurile îmi guvernează viața, pot fi liniștit oriunde.
"Ultima plantă din rețetă este speranța. Roata vieții l-a adus pe doctoral împăratului în închisoare, dar continuă să se învârtească. Poate mă va duce înapoi la palat, sau poate chiar să ajung pe tron."
M-am oprit pentru un moment. Biserica aglomerată asculta nemișcată. "Am băut de atunci butoaie din acest ceai," am spus, "și pot să vi-l recomand tuturor. S-a dovedit a fi bun”.

Într-un moment foarte greu, pe când era înconjurat de mulți dușmani, Neemia ne spune cum este Dumnezeu: Mare, Puternic și Înfricoșător. Aceste cuvinte impresionante sunt greu de înțeles. Cum este Dumnezeu? Un om care era orb din naștere a cerut cuiva să-i dea un pahar cu lapte și a întrebat, "Cum arată laptele?" Celălalt om i-a răspuns, "Laptele este un lichid alb". Orbul a întrebat, "Dar ce înțelegi prin alb?". Celălalt a răspuns, "Albul este culoarea lebedei". Orbul a întrebat, "Ce este lebăda?" Celălalt a răspuns, "Lebăda este o pasăre cu gâtul curb,îndoit". Orbul a întrebat din nou, "Ce înseamnă curb?" Celălalt om a spus, "Îmi voi îndoi brațul din cot, tu mă vei atinge și atunci vei ști ce înseamnă îndoit". Orbul a atins brațul îndoit al celuilalt om și a exclamat, "Acum știu cum arată laptele!" Chiar și în Biblie, nu putem folosi decât cuvinte pentru a-L descrie pe Dumnezeu. Acestea ți-ar putea părea ridicole, așa cum pare ridicol pentru un orb să știe cum arată laptele după un braț îndoit. Dar noi suntem cu toții foarte limitați și orbi la atotcuprinzătorul, atotștiutorul, atotputernicul Dumnezeu. Un om a venit la un creștin și s-a plans de o mare supărare de-a lui. Creștinul i-a recitat crezul: "Cred întrunul Dumnezeu, Tatăl atotputernicul, creatorul Cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute ". Cel îndurerat i-a răspuns, "Este deajuns. Acum sunt împăcat.”

Neemia continuă să-L descrie pe Dumnezeu: “Dumnezeu Își ține promisiunile și este milostiv!” În încercările prin care trecem să ne rugăm ca Neemia, având încredere în promisiunile lui Dumnezeu și în mila Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.