După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 15 aprilie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Încredințându-te Domnului în rugăciune

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
               
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
               
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                 

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                
             
 

Pace, 
Mihai Wurmbrand
Încredințându-te Domnului în rugăciune


Doi călugări creștini, unul mai tânăr iar celălalt mai în vârstă, au plantat fiecare, în același timp, câte un măr, fiecare în mânastirea lui. După patru ani, călugărul cel tânăr l-a vizitat pe mai vârstinicul său mentor. Mărul bătrânului dăduse destule fructe și tânărul călugăr s-a plâns că mărul lui nu-i dăduse nici un fruct. Tânărul creștin a mărturisit că s-a rugat cu putere ca Dumnezeu să-i facă pomul roditor. Rugăciunile lui repetate erau îndeplinite cu exactitate, dar fără a aduce nici un măr. Imediat după ce a plantat pomul, tânărul călugăr a căzut în genunchi în celula sa rugându-se, “Doamne, te rog trimite de îndată ploaie ca mărul meu să crească.” Când a crezut că a plouat prea mult, s-a rugat ca ploaia să se oprească și rugăciunea i-a fost ascultată. Ploaia s-a oprit imediat. Apoi s-a rugat să iasă soarele, lucru care s-a întămplat. Iarna, s-a rugat pentru mai puțin vânt și zăpadă destulă și apoi primăvara pentru topirea mai rapidă a zăpezii. Rugăciunile i-au fost ascultate de fiecare dată dar era dezamăgit în așteptarea fructelor. L-a întrebat pe călugărul mai în vârstă, “cum te rogi?” Călugărul în vârsta a explicat că după plantarea copacului era obosit. Astfel, el a îngenunchiat lângă marginea patului și a rostit doar o rugăciune scurtă, “Dragă Doamne, am plantat un măr, te rog ai grjă!”

Concentrându-ne în rugăciune pe nevoile noastre ne lăsăm în totalitate în voia Providenței. În general, este indicat să spui rugăciuni menționănd doar ce nevoi ai fără a cere ceva, fără a- I sugera lui Dumnezeu planul tău despre ceea ce El ar trebui sau nu să facă. Dumnezeu, cunoscându-ne nevoile, va face ce El va considera ca e mai potrivit.

Sunt multe astfel de rugăciuni în Biblie. Maica Domnului la nunta din Cana spune doar atât: "Nu mai au vin." (Ioan 2:3) Surorile lui Lazăr i-au trimis lui Iisus o informative concisă: “acela pe care-l iubești este bolnav". Slujbașul împărătesc care trăia în Capernaum îi spune lui Iisus, “Doamne, vino până nu moare micuțul meu!” (Ioan 4:49) . Discipolii lui Iisus trecând cu corabia printr-o furtună care le amenința viețile, l-au trezit pe Iisus din somn spunând, “Învățătorule, Învățătorule, pierim.” (Luca 8:24) Cei zece leproși ce stăteau departe, realizând că Iisus în drumul lui spre Ierusalim va trece prin apropiere au strigat doar câteva cuvinte, “Isuse, Învățătorule, ai milă de noi!” (Luca 17:13) Cel mai bun exemplu rămâne orbul Bartimeu. Cerșind pe marginea drumului în afara orașului Ierihon, el aude o mare mulțime trecând, printre ei aflându-se Iisus din Nazaret. În timp ce mulți îl certau să tacă, el striga de două ori mai tare,” Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” (Marcu 10:48)

Mintea umană este mereu în căutarea raționalului, a credinței logice. Pretinzând că încearcă să găsească un înțeles, ea încearcă să explice sau chiar să pună la îndoială miracolele lui Dumnezeu. Avem multe rugăciuni care nu sunt rugăciuni pentru nevoi ci cereri egoiste. Cineva a venit la Iisus cu o propunere, “Învățătorule, spune fratelui meu să împartă cu mine moștenirea noastră.” Iisus îi răspunde, “cine M-a pus pe Mine judecător sau împărțitor peste voi?” (Luca 12:13-14) Mama fraților Zebedei încearcă să-I dea un “scenariu” cu ce ar trebui El să facă, " Poruncește ca, în Împărăția Ta, acești doi fii ai mei să șadă unul la dreapta și altul la stânga Ta. " Iisus răspunde," Nu știți ce cereți." (Matei 20:21-22) Apostolul Filip neștiind cum să hrănească o mare gloată de 5000 de oameni, începe să explice, “Pâinile pe care le-am putea cumpara cu două sute de dinari, n-ar ajunge ca fiecare sa capete puțintel din ele.” (Ioan 6:7) 

Odată ce suntem încredințați că Dumnezeu este creatorul universului care ar fi scopul încercării de a explica miracolele Sale, care ar fi sensul să ne îndoim de vreuna din multele povestiri miraculoase din Biblie? Dacă Dumnezeu a creat universul bineînțeles că El poate să-l facă pe Iona să supraviețuiască în pântecele unui pește mare, El poate despărți apele Mării Roșii, El poate face ca Iisus să învie din morți și Îl poate ridica la Ceruri. Pur și simplu încrede-te în Domnul pentru nevoile care te apasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.