După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 23 aprilie 2018

Noua miză a Referendumului

S-a anunțat oficial: Coaliția pentru Familie respinge orice încercare de confiscare politică a inițiativei cetățenești de definire constituțională a căsătoriei. Deși au existat mai multe comunicate de presă în acest sens în ultimul an, se pare că, din când în când, clasa politică – în lipsa organizării propriu-zise a referendumului – agață tema din varii motive, oricare altele decât respectarea ei în sine.
Între un PSD care tot încearcă fără succes să confiște tema referendumului și un PNL care și-a făcut un obicei din a contesta legea de organizare a referendumului (în ciuda considerentelor deciziei Curții Constituționale în această privință) nerespectarea cea mai gravă a dispozițiilor constituționale se înregistrează chiar la un alt nivel.
Oare în ce țară „ca afară” cea mai importantă grijă a șefului -ales- al statului, mai importantă chiar decât mersul în vacanțe, este să împiedice prin orice manevră, dar cât mai puțin transparent, manifestarea suverană și în limitele constituționale a voinței cetățenilor de a decide într-o problemă care îi privește și îi interesează?
Oare de câte milioane de semnături ar fi fost nevoie sau ce altă condiţie ar fi trebuit îndeplinită pentru ca preşedintele să permită iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei şi manifestării voinţei suverane a poporului prin referendum să meargă mai departe?
Poate nu pentru toată lumea miza referendumului pentru consolidarea căsătoriei este importantă.
Însă după trei sesizări adresate CCR și o cerere de reexaminare, referendumul a căpătat o miză nouă, mai importantă decât cea originară și care ne privește pe toți: starea reală a democrației și a statului de drept în România.
Ducerea la capăt a procedurii revizuirii și punerea în practică a referendumului devin turnesolul realității democrației și statului de drept în România.

Chinurile facerii acestui referendum pentru protejarea căsătoriei reprezintă măsura respectului acordat de clasa politică intenției cetățenilor de a-și exprima voința într-o problemă care-i privește.
După atâtea discuții din ultimul an referitoare la apărarea statului de drept și a democrației, am auzit Vorbele, dar nu am văzut Faptele. Însă istoria înregistrează rușinea lipsei lor, mai ales atunci când ea tinde să păteze grav suveranitatea unui popor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.