După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 mai 2018

O mămică din Norvegia, terorizată de Barnevernet, a cerut azil în Polonia

Astăzi, în Europa, libertatea este în Est, scrie francezul Olivier Bault pe visegradpost, potrivit site-ului ActiveNews.ro.

Mai precis, este vorba despre cazul norvegiencei Silje Garmo, cea care împreună cu fiica ei de 16 luni, a cerut azil politic în Polonia.

Cazul ei a ajuns pe masa Oficiului Polonez pentru Imigrație, care a informat Guvernul de la Varșovia că drepturile fundamentale ale doamnei Garmo au fost și sunt amenințate. Motivul? Binecunoscutul Barnevernet.

Serviciul pentru Protecția Copilului din Norvegia este acuzat că a luat-o pe fiica cea mare a doamnei Garmo, Froya (13 ani) fără a i se respecta dreptul la un proces cinstit și echitabil.

Acest caz are un mare impact în Polonia, dat fiind că partidul de guvernământ are o doctrină clară pro-familie, iar mai mulți parlamentari PIS au interpelat deja executivul, cerând să urgenteze procedurile de acordare a azilului pentru femeia norvegiană.

Mai mult, Silje Garmo beneficiază de sprijinul mai multor organizații non-guvernamentale catolice, între care cea mai cunoscută este Ordo Iuris, cea care a ajutat-o să depună cererea pentru azil. Ordo Iuris este „inamic” mai vechi al celor de la Barnevernet, după ce a apărat mai multe familii poloneze din Norvegia cărora instituția respectivă le luase copiii.

Situația doamnei Garmo este cu atât mai delicată, cu cât ea susține că a adus din Norvegia mai multe dovezi clare ale practicilor ilegale ale Barnevernet. Este vorba de aceleași practici care au adus Norvegiei opt acuzații de abuz în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului din Strasbourg. 

Dacă va obține azil în Polonia, Silje Garmo va fi primul cetățean norvegian care adoptă această soluție, după mai bine de 70 de ani.

Cazul doamnei Garmo este pe masa Ministrului de Externe de la Varșovia, cel care va trebui să ia decizia finală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.