După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 15 mai 2018

Oamenii de știință de la un institut israelian au constatat 1.500 de diferențe genetice între băieți și fete, distrugând argumentele teoriei de gen

Cercetătorii de la Departamentul de Genetică al Institutului Weizmann din Israel au descoperit 1.559 diferențe genetice între bărbați și femei. Diferențe genetice care nu se referă numai la organele sexuale, ci, în mod surprinzător, și la alte organe, cum ar fi creierul, pielea și inima, potrivit site-ului LifeSiteNews.

În general, genele specifice sexului se pot vedea în principal în sistemul reproductiv, subliniind distincția fiziologică notabilă dintre bărbați și femei”, au observat oamenii de știință. Cu toate acestea, marca unor gene care nu se cunoaște că se asociază în mod direct cu reproducerea a fost găsită, de asemenea, ca având o expresie sexuală specifică (de exemplu, genele de piele specifice bărbaților), adaugă cercetătorii.

Aceste constatări sugerează că există mult mai multe elemente în noțiunea de schimbare a sexului, prin trecerea la sexul opus, decât simpla intervenție chirurgicală și tratamentul hormonal.

„Rezultatele noastre pot ajuta la înțelegerea diverselor caracteristici biologice în contextul sexului (masculin și feminin)”, spun autorii acestui studiu.  Intitulat „Peisajul sexului-diferențial  și selecția sa consecventă la adulți”, studiul a fost publicat în BMC Biology la începutul acestui an.

În cadrul studiului, cercetătorii Moran Gershoni și Shmuel Pietrokovski de la Departamentul de Genetică al Institutului Weizmann au cartografiat mii de gene - bazele de date biologice ale tuturor informațiilor care fac ca fiecare persoană să fie unică - provenind de la 53 de țesuturi asemănătoare cu ale barbaților și femeilor, cum ar fi pielea, mușchii și creierul.

Studiul a fost realizat pentru a examina măsura în care genele determină modul în care anumite boli vizează bărbații și femeile în mod diferit.

„Bărbații și femeile diferă în moduri evidente și mai puțin evidente, de exemplu în frecvența anumitor boli sau reacții la medicamente. Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann  au descoperit recent mii de gene umane care sunt exprimate diferit în cele două sexe, se spune într-un un raport al Institutului privind constatările menționate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.