După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 20 mai 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Dumnezeu dezamăgit de noi, copii Săi!

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                    
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                    
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                      

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                     
             
      

Pace, 
Mihai Wurmbrand
Dumnezeu dezamăgit de noi, copii Săi!



Oricare dintre noi, de-a lungul vieții, ajunge să sufere o dezamăgire amară. Ai încredere într-o persoană care se dovedește nedemnă de încrederea ta. Contezi pe niște bogății și acestea dispar. Iacov din Vechiul Testament a muncit din greu șapte ani pentru a dobândi mâna iubitei lui Rahela doar pentru a afla în ziua nunții că a fost păcălit de socrul său, Laban. După șapte ani de trudă el n-a ajuns s-o îmbrățișeze pe Rahela, ci pe mai puțin frumoasa ei soră, Lea (Genesa 29:25). Am crescut, am învățat, am deprins un meșteșug sau o profesie, doar pentru a afla cât de puțin apreciată este munca pe care o facem. De multe ori putem fi înlocuiți de o mașină. Uneori oameni cu mai puține cunoștințe ne iau locul. Cu costuri mari, am crescut copii nutrind speranța ascunsă că ne vom putea baza pe ei la bătrânețe. În cel mai bun caz, doar pleacă departe și își văd de viețile lor. În cel mai rău, ne aduc durere. S-ar putea să ne fi dedicat cu totul unui ideal politic, doar pentru a descoperi mai târziu, chiar cînd acest ideal a triumfat, acesta a fost doar iluzoriu. Câți comuniști s-au sacrificat sincer pentru a construi societatea comunistă ideală, doar pentru ca în final să fie uciși de către proprii lor tovarăși.

Biblia ne învață că nu suntem singurii care suntem dezamăgiți. Și îngerii sunt dezamăgiți. Domnul Iisus spune, “este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăiește” (Luca 15:10.) Cât de mult trebuie să se fi bucurat îngerii când Iuda Iscarioteanul a devenit unul dintre cei doisprezece apostoli. Și ce rău trebuie să le fi părut aflând că l-a trădat pe Fiul lui Dumnezeu. S-ar putea ca îngerii să se fi gândit că Îuda Iscarioteanul, unul dintrei cei doisprezece apostoli aleși de Iisus Hristos, are curajul să se ducă la preoții cei mai de seamă, și că le va spune despre Mântuitor, Iisus Hristos. Îngerii s-or fi gândit că un apostol ar fi avut curajul să se ducă și să apere adevărul în fața fariseilor. Îngerii, sau poate chiar tovarășii lui Iuda Iscarioteanul, ceilalți apostoli, poate au crezut că Iuda se dusese special pentru asta la preoții cei mari. Prin comparație, Ilie s-a dus la regele Ahab să-i spună de nelegiuirile sale. Sfîntul Ioan Botezătorul l-a acuzat fățiș pe regele Irod și Domnul Iisus i-a numit pe față pe fariseii din templu, “pui de napârci”. Deci acum, unul dintre apostolii lui Iisus, Iuda Iscarioteanul, s-a dus la preoții cei mai de seamă. Nu s-a dus să-L mărturisească pe Hristos ci, să-l trădeze pe Hristos. Îngerii se bucură când un păcătos se căiește și, prin urmare, ce mare trebuie să fie disperarea lor când credinciosul renunță la credință.

Până și Dumnezeu ajunge să fie dezamăgit. Citim în Isaia 1:2 “Ascultați, ceruri, și ia aminte, pământule, căci Domnul vorbește. Am hrănit și am crescut niște copii, dar ei s-au răsculat împotriva Mea.” Isaia scrie mai departe, “Preaiubitul meu avea o vie pe o câmpie foarte mănoasă. I-a săpat pământul, l-a curățat de pietre și a sădit în el vițele cele mai alese. A zidit un turn în mijlocul ei și a săpat și un teasc, apoi trăgea nădejde că are să-i facă struguri buni, dar a făcut struguri sălbatici ”(Isaia 5:1-2) În parabola lucrătorilor tocmiți la vie (Matei 21:33-41), proprietarul viei având de a face cu lucrători nesupuși, ba chiar criminali, și-a trimis propriul fiu pentru a restabili pacea. El și-a spus, “Vor primi cu cinste pe fiul meu.” Parabola continuă, “Dar vierii, când au văzut pe fiul, au zis între ei: "Iată moștenitorul; veniți să-l omorâm și să punem stăpânire pe moștenirea lui. Și au pus mana pe el, l-au scos afară din vie și l-au omorât.”

Fiul lui Dumnezeu a cunoscut întunecarea minții care te cuprinde în momentele de disperare, El strigând, "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?". Mulți creștini aflați în disperare au strigat la fel, și, cunoscând viața oamenilor din punctul lor de vedere, El devine un preamilostiv Mare Preot, unul care ne înțelege. Când Diavolul ne acuză în fața judecații lui Dumnezeu, IIsus este Mijlocitorul nostru și îi spune Diavolului, "Ai fost vreodată om? Ce știi tu despre om? Eu știu pentru că Eu am fost om." Iar El s-a și înălțat într-un corp de om slăvit. El cunoaște puterea ispitei și cât de greu este să mergi pe calea Domnului. Chiar dacă un om a păcătuit, a făcut greșeli, dacă el are o scânteie de speranță în inima lui și se întoarce către Domnul, Dumnezeu îl va privi cu dragoste. Domnul Nostru descoperă tot ce este frumos în noi și ne face frumoși prin dragostea Lui, Dumnezeu își ține legământul și îndurarea asupra celor care Îl iubesc. Creștinii cred că nădejdea aceasta “nu inșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.” (Romani 5:5)


Am trăit și am văzut dragostea miraculoasă revărsată în inimile creștinilor. Împreună cu numeroși creștini am îndurat 14 ani în închisorile comuniste românești. Această cruce grea ne-a dat posibilitatea să cunoaștem o dragoste pe care n-am cunoscut-o înainte. Eram în închisoarea comunistă Tirgul-Ocna. În dreapta mea era starețul unei mânăstiri, pe nume Iscu. Fusese atât de bătut și torturat încât se afla pe moarte, agonizând. În stânga era un comunist care torturase deținuți, chiar cel care era cauza morții starețului. Nu este adevărat comuniștii sunt anti-creștini sau antisemiți. Sunt pur și simplu “anti”. Este o “religie a urii”. Ei sunt împotriva tuturor, chiar și a propriilor tovarăși. M-am aflat în aceeași celulă cu ofițerul de poliție secretă care mă interogase pe mine. Tovarășii lui îl bătuseră la tălpi. Acum, ucigașul preotului, un fost communist, se afla de cealaltă parte. Fusese torturat groaznic încât și el era pe moarte. Starețul era tăcut, fericit, increzător că mergea în ceruri. Ucigașul m-a trezit în timpul nopții și a spus, "Roagă-te pentru mine, ce pot să fac?". Atunci l-am văzut pe preot, în agonie, sprijinit de alți doi, venind încet, cu mare greutate, către cel care îl torturase. L-a mângâiat pe cap și a spus, "Erai tânăr. Nu știai ce faci. Te iert din toată inima, și Iisus este cu siguranță, mai bun decât mine. Dacă eu pot ierta, Iisus poate ierta mai mult decât mine. Doar crede, doar căiește-te." Ucigașul l-a primit pe Domnul Nostru. Preotul a primit spovedania lui și i-a dat iertarea. S-au sărutat unul pe celălalt si au murit în aceeași zi, mergând mână în mână la ceruri. Scriitorul Psalmului exclamă: “Întocmai cum auzisem spunându-se, așa am văzut,” deci nici o dezamăgire. Apostolul Ioan scrie: “Toate lucrurile au fost făcute prin El.” (Ioan 1:3) Înainte de a fi ucis cu pietre, Sfântul Ștefan “plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Iisus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu” Ștefan a rostit ultimele lui cuvinte despre cei ce-l torturau, “Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta!” (Faptele Apostolilor 7:55-60). În dezamăgirile noastre, precum creștinii persecutați suntem încurajați să luptăm pentru a intra în Orașul Dumnezeului nostru, Regatul Ceresc. Întocmai cum auzisem spunându-se, așa vom vedea.
Richard Wurmbrand

Vezi şi
Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce te face să fii un bun păstor spiritual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.